Harcamalarla nasıl başa çıkabilirsiniz? Bu hatalardan kaçının!

Yüksek faturaların kaynağı, farkında olmadığınız veya göz ardı ettiğiniz küçük hatalardan kaynaklanıyor olabilir. İşte yapmamanız gerekenler...

Güncelleme:

Çok fazla mutfak alışverişi yapmak

Eğer marketlere ulaşmanız çok zor değilse fazla mutfak alışverişi yapmayın. Gereğinden fazla alışveriş hem aldıklarınızı muhafaza etmenizi zorlaştırır, hem de bir kısmı siz kullanmadan bozulabilir. Marketten, pazardan kilolarca alışveriş yapmak yerine ihtiyacınız kadarını alın. Unutmayın, markete hep tazesi geliyor. Bitince tekrar alırsınız.

Elektronik cihazları prizde bırakmak

Elektronik cihazları kullanmasanız bile fişleri takılıysa enerji tüketmeye devam ederler. Kullanmadığınız zaman fişlerini çekme alışkanlığını edinirseniz elektrik harcamanızı düşürürsünüz.

Pazarlık yapmamak

Eğer sormazsanız, indirimi alamazsınız. Herkesin pazarlık teklifinizi kabul etmesini beklemeyin ama sormadan da alışveriş yapmayın. Özellikle pazarlarda aynı yerden birkaç ürün alıyorsanız şansınızı mutlaka deneyin.

Faturalarınızı kontrol etmemek

Faturalarınızı mutlaka kontrol edin. Bir yanlışlık varsa en kısa zamanda düzeltilmesi için başvurmanız sizin yararınıza olacaktır. Kredi kartı ekstreleri de buna dahil, geçen gün yemek yediğiniz yer belki parayı yanlışlıkla iki kere çekmiştir.

Yalnız yaşamak

Evinizi biriyle paylaşmak kiranızı ve yaşam giderlerinizi neredeyse yarı yarıya düşürecektir. Sorumluluk sahibi bir ev arkadaşı bulduğunuza emin olun, yoksa bu iş size daha pahalıya patlayabilir.

İndirimden alışveriş yapmamak

Sezon başında alışveriş yapmak, birkaç ay sonra yarı fiyatından bile ucuza alabileceğiniz şeylere para harcamak anlamına geliyor. Kışlık montunuzu sezon başında almak yerine bir önceki sezonun indiriminden faydalanın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800