Elon Musk’ın SpaceX Starship roketine Federal Havacılık İdaresi uçuş izni vermedi

Federal Havacılık İdaresi cuma günü Elon Musk'ın fırlatmak için sabırsızlandığı Starship'in ikinci uçuşuna izin vermeyeceğini açkladı. FAA, SpaceX'in tekrar uçabilmesi için 63 düzeltme yapması gerektiğini belirtti.

Güncelleme:

FAA,Elon Musk'ın Starship roketinin uçuş iznini belirsiz bir süre için askıya askıya aldı.Musk, kısa bir süre önce SpaceX'in Starship roketinin uçmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Nisan ayında SpaceX Starship'in fırlatılmasının ardından meydana gelen büyük patlama ile ilgili soruşturmas tamamlandı. Federal Havacılık İdaresi (FAA) Cuma günü Starship'in ikinci uçuşana izin vermeyeceğini açkladı.

FAA, SpaceX'in tekrar uçabilmesi için 63 düzeltme yapması gerektiğini belirtti.

Bu düzeltmeler, Starship'in ekipmanlarının "sızıntıları ve yangınları önlemek" üzere yeniden tasarlanmasını ve fırlatma rampasının daha dayanıklı hale getirilmesini içeriyor.

Ayrıca, şirketin tasarım sürecinde ek kontroller yapması, özellikle otomatik uçuş güvenlik sistemleri gibi kritik sistemlerin ve bileşenlerin ek analiz ve testlerini gerçekleştirmesi, ve değişiklikleri daha sıkı bir şekilde denetlemesi isteniyor.

Elon Musk’ın SpaceX Starship roketine Federal Havacılık İdaresi uçuş izni vermedi resim: 0

Musk, Starship'in faaliyete geçirilmesi konusunda sabırsızlanıyor; 5 Eylül'de monte edilmiş roketin bir videosunu paylaşarak Starship'in "fırlatmaya hazır olduğunu, sadece FAA'den lisans onayını beklediğini" vurgulamıştı

SpaceX'in tekrar uçabilmesi için, FAA tarafından belirlenen bu düzeltmeleri yerine getirmesi ve tüm resmi gereklilikleri karşılayan bir "FAA uçuş lisansı" alması gerekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800