Daha fazla nasıl tasarruf edebilirsiniz?

Finansal hayatınıza minimalizm nasıl etki eder? Zamanınızı, paranızı ve stresinizi azaltmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçlarını derledik...

Güncelleme:

Paranızla ne yapmak istiyorsunuz?

Minimalizmde bir şeyler satın almak yerine deneyimlere öncelik verilir. Nerede durduğunuzu belirleyin ve kasıtlı olarak harcayın. Minimalizm, "ekstra" bütçe giderinizi azaltabileceğinden, başka şeylere harcamak için daha fazla alanınız olabilir. Bu ekstra bütçeyle, paranızla ne yapmak istediğiniz konusunda bilinçli olun.

Enerjinizi tüketen olaylara karşı ne yapmalısınız?

Mevcut harcama alışkanlıklarınızı değerlendirmek için zaman ayırın ve ardından bunları sürekli olarak gözden geçirin. Enerjinizi tüketen olayları bırakın. Daha rahat ettikçe, kendinizi onsuz yaşayamayacağınızı düşündüğünüz şeylerden kurtulmak isterken bulabilirsiniz.

Gereksiz alışverişlerin farkında mısınız?

Gereksiz alışverişlerinizin farkında mısınız? Bütçenizi gözden geçirirken, bu giderlerin büyük bir kısmını kesebilirsiniz. Tamamen ortadan kaldırmak istemeyeceğiniz şeyler için ucuz alternatifler bulun.

Kontrol edemedikleriniz ne olacak?

Kontrol edemediğiniz şeylerden vazgeçin. Biliyoruz bu, söylemek kadar kolay olmuyor. Dengeyi bulmak için yapmayı sevdiğiniz veya sahip olduğunuz şeylere odaklanarak başlayın. Sizin için en önemli olanı ele aldıktan sonra, enerjinizi buna odaklayın. Sahip olduklarınız için şükretmek, bütçenizi bile azaltabilir. Kendinizi daha fazlasını istemek yerine sahip olduklarınızı yeniden kullanırken bulabilirsiniz.

Nelere dikkat etmelisiniz?

Pozitif olaylara odaklanın. Olayların iyi tarafından bakmak sizi iyi bir ruh haline sokabilir ve önünüzdeki güne hazırlanmanıza yardımcı olabilir. Sahip olduklarınız için şükretmek, ihtiyacınız olmayan şeylere aşırı harcama yapma dürtüsünü bile azaltabilir.

Minimalist gibi yaşamaya alışmak biraz zaman alabilir, ancak getirisi buna değer. Hayatınızı düzene sokarken, kendinizi küçük şeyler üzerinde daha az stresli bulabilirsiniz. Hatta bütçenizi korumanın daha kolay olduğunu keşfedebilir ve karar verirken daha fazla netlik kazanabilirsiniz. Minimalizm, yaptığınız ve zamanınızı ve enerjinizi odaklamak istemediğiniz şeylere ışık tutabilir. Bütçeniz, eviniz ve ilişkileriniz gibi hayatın birçok alanı minimalizmin etkilerini hissedebilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800