Boş zamanı en iyi şekilde geçirmenin 5 Yolu!

Zaman da para kadar değerli! Boş zamanlarınızı iyi planlayarak, kendinize ait çok daha fazla zaman kalmış gibi hissedebilirsiniz. Hafta sonları, yıllık izinler ve bayramların dışında, günlük molalar yaratarak kendinize zaman açmanın formülünü anlatıyoruz.

Zamanı Planlayın

Boş zamanımızı iyi kullanamamamızın ana nedenlerinden biri, onu önemli veya öncelikli olarak görmememizden. Hafta sonları, öğle saatleri veya akşamları için plan yapmıyoruz ve bu süre genellikle gelişi güzel, farkında olmadan kayboluyor. Davranış uzmanı Nir Eyal, Facebook'ta veya Netflix'te bile zamanı planlı ve bilinçli geçirmemizin iyi olacağını söylüyor. 

Güne dolu dolu başlayın

Sabahları işe başlamadan önceki zaman tam da size ait güzel değerlendirilecek bir zaman. Genellikle radyo/tv/sosyal medya şeklinde geçiyor. Bu zamanı 2'ye bölüp bir kısmını yürüyüş, kitap, herhangi bir hobi gibi kendiniz için bir şeyler yaparak değerlendirebilirsiniz.

Molalar Yaratın

Hiçbir şey yapmamak da bir beceri. Sürekli bir şeyler yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız, zamanınızı kötü kullanma olasılığınız daha yüksek. Gün boyunca düzenli aralıklarla kısa molalar verin. 15 dakikalık dinlenme sürelerinde sizi rahatlatan ve anda kalmanızı sağlayan aktiviteler yapın.

Çalışırken tam konsantrasyon sağlayın

Çalışırken dikkatiniz dağıldıkça, çalışma saatleriniz uzayıp kendinize ayıracağınız saatleri kısaltmış oluyorsunuz. Dikkatinizi dağıtan etkenleri tespit edin ve ortadan kaldırın.

Boş zamanı iyi değerlendirin

"Four Thousand Weeks" (4000 hafta) adlı kitap, yaşlandıkça zamanın neden hızlandığını açıklıyor: "Hayat daha rutin hale geliyor, aynı birkaç yer, aynı birkaç ilişki ve iş – yenilik azalıyor."

Bazı boş vakitlerinizi de rutinden çıkarak değerlendirmeyi unutmayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800