Bayram tatili öncesi güvenli yolculuk için tavsiyeler

Lastik üreticisi Goodyear, bayram tatili öncesi 9 günlük süre boyunca seyahat edecek olan sürücüler ve yolcular için, güvenli yolculuk tavsiyeleri verdi. İşte seyahate çıkacak sürücü ve yolcuların dikkat etmesi gerekenler...

Güncelleme:

Açıklamada yola çıkmadan önce aracınızın periyodik bakımını ve araç muayenesini mutlaka yaptırılması gerektiğine dikkat çekilirken "Araç yağ seviyesi, balatalar ve lastikler yolculuklar için kritik öneme sahip. Lastik basınçlarını ve lastik dişlerin mutlaka kontrol edin.Halen kış lastiklerini değiştirmediyseniz mutlaka mevsime uygun yaz lastiklerinizi taktırın. Lastik basınç düzeyi mutlaka yüklü aracın ağırlığına ve mevsim koşullarına göre ayarlayın." ifadeleri kullanıldı.

Uyku hali refleksleri etkiliyor

"Yorgunluk hissinin ilk belirtileri fark edildiğinde durmak ve dinlenmek veya yolculuğa güvenli bir şekilde devam edebilene kadar uyumak çok önemli. Ağır ve uyku getirecek yiyeceklerden kaçının, bol bol sıvı tüketin.

Araç içerisindeki sıcaklığa dikkat!

Otomobilinizin araç içerisindeki sıcaklığını optimum seviyede tutun. Ne çok sıcak ne çok soğuk olacak şekilde ayarlayın oda sıcaklığı normal bir sürüş için ideal olacaktır. Sürüşünüzü engellemeyecek rahat kıyafetler tercih edin. Mutlaka ve mutlaka hız kurallarına, trafik işaretlerine, yönlendirme tabelalarına ve takip mesafesi kuralına uyun. Ön ve arka koltuklarda emniyet kemerlerinizi takın. Sürüş esnasında cep telefonunuzu kullanmayın."

Yaz lastikleri kullanılmalı!

Şirket tarafından, yaz lastiklerinin kış lastiklerine göre daha sert bir hamura, daha az sırt desenine sahip olduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:  "Yüksek hızlarda daha iyi yol tutuşu sağlar ve sıcak hava koşullarında daha az aşınma gösterir. Diş derinliği de kış lastiklerine göre da az olan yaz lastiklerinin, böylece yola daha iyi temas eder, sessiz ve yumuşak bir performans sunuyor. 

Etiketler Seyahat
Yorumlar
Kalan Karakter 800