Annelerden miras kalan tasarruf taktikleri

Yemeğe attığım tuz, çaya, kahveye koyduğum şeker, havuçlu kekimin kıvamı, hepsini annem gibi yapıyorum. Tasarruf ederken de anneme benziyorum diyenlerden olabilirsiniz. Annelerimiz, basit yollarla tasarruf ederek, ev ekonomisine katkı sağlarlardı. İşte vazgeçemediğimiz anne tasarruf yöntemleri.

1 10

İlk adım alışverişe çıkmadan önce kesinlikle ama kesinlikle fiyat karşılaştırması yapılır. Bu annelerimiz için olmazsa olmaz alışveriş adımlarındandır. Buradan edinilecek tasarruf, küçümsenmez. Çünkü annelerimiz bilir, tasarrufun küçüğü büyüğü olmaz.

İşte tasarrufun kitabını yazan annelerimizden bize miras kalan taktikler…

2 10 Annemizden Miras Kalan Tasarruf Tüyoları
Annemizden Miras Kalan Tasarruf Tüyoları

Anneler bizim şimdilerde uzak kaldığımız pazar alışverişinde de adeta ustadır. Neyi, nereden alacağını bilir. Ancak, tüm tezgahlarda ürün kalitesine göre fiyatları araştırır. Sırf ucuz diye kötü ürün almaz. Pazarcıların koyduğu fiyat etiketine rağmen ürünün fiyatını sormayı ihmal etmez. Fiyat karşılaştırması kadar tazeliğine de dikkat eder, imkanı varsa seçerek alır.

3 10 Mutfakta Annem mi Var?
Mutfakta Annem mi Var?

Tasarrufun değerini bilen annelerimizin mutfak sırları eşliğinde bizler ne yapabiliriz. İşte onlar…

4 10

Süt kaynatılırken ekşir, kesilirse önce bir ah vah çekilir. Ardından süt süzülüp, çökelek ya da peynir yapılabilir. Hatta şimdilerde internetten öğrendiğimiz pratik tarifler sayesinde kesilen sütü, lor haline gelince, robottan geçirip, içine kattığınız birkaç damla zeytinyağı veya tereyağı sayesinde labne ya da krem peynir yapmanızda mümkün.

5 10

Peynir altı suyu kavanozlara doldurup, dondurucuya konulur. Çorba yaparken su niyetine kullanılabilir. Aynı şekilde makarna, erişte, mantı kaynatıldıktan sonra suyu dökülmez, çorbalarda değerlendirilir.

6 10

Kalan pilav kesinlikle ziyan edilmez. Kadınbudu köfte ya da tercih yayla çorbası başta olmak üzere pirinçli bir çorba yapılır.

7 10

Pazar günleri kahvaltı masasını yumurtaya bulayıp, kızarttığınız bayat ekmeklerle lezzetlendirebilirsiniz. Bayatlayan ekmekle ayrıca birçok evin vazgeçilmez lezzeti ekmek aşı yapılır.

8 10

Herkes bilir ki en lezzetli köfte anne köftesidir. Onu lezzetini veren içine koyduğumuz bayat ekmektir. Bayatlayan ekmekler köfte harcı için buzdolabında saklanabilir.

9 10

Annelerimiz mutfakta adeta mucittir. Arta kalan, tüm yeşilliklerle otlu omlet yapılır.  Bizlerde artan sebze yemeklerini börek içi olarak kullanabiliriz.   

10 10

Bulyon almaktansa et, kemik veya tavuk suyunu kullanmak hem yemeğinize lezzet katar hem de bütçenize katkı sağlar. Haşladığınız bu sular, küçük kaplarla buzlukta saklanır.

Etiketler anne Tasarruf
Yorumlar
Kalan Karakter 800