Amazon oyun bölümünden 180 kişiyi işten çıkardı! İşte nedeni...

Amazon oyun sektöründe küçülmeye gitti ve 180 çalışanını işten çıkardı. Bu olumsuz gelişmelerin arasında en dikkat çekici olan ise Amazon'un Twitch kanalı Crown'ın kapatılması oldu. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, Prime Gaming üyeleri nasıl avantaj sağlayacak? İşte detaylar...

Son dönemde ücretsiz oyunlar konusunda dikkat çekmeye başlayan Amazon,  Epic Games'i bile geçmeyi amaçlıyor. Hangi oyunların ücretsiz sunulacağı henüz belirsiz olsa da, şirket bu çerçevede 180 kişiyi işten çıkardı.

Amazon Games Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann, yaptığı açıklamada kullanıcıların Prime Gaming hakkındaki düşünce ve önerilerini dikkate aldıklarını belirtti. Prime Gaming üyelerinin daha fazla ve daha kaliteli ücretsiz oyun talep ettikleri ortaya çıktı.

E-ticaret alanında rakipsiz olan Amazon, oyun sektöründe Twitch ile öne çıkıyor. Ancak şirket, oyun pazarında daha fazla büyümeyi hedefliyor. Pandemi sürecinde ücretsiz oyun dağıtarak kullanıcılarla daha samimi bir ilişki kurmayı amaçlayan Amazon, bu stratejisini daha da güçlendirmeyi planlıyor.

Ücretsiz oyunlara daha fazla odaklanılacak

Özellikle son bir yılda daha kaliteli ücretsiz oyunlar sunan Amazon, bu çabasını artırmayı hedefliyor. Şirket, Twitch kanalı Crown'u kapatma kararı alarak ücretsiz oyunlara daha fazla odaklanma kararı aldı. Ancak bu kanal büyük sponsorlarla işbirliği yapmış bir kanaldı, bu da kapatma kararının arkasında etkileyici haberlerin olabileceğini gösteriyor.

Amazon, oyun bölümünde Nisan ayında da 100 kişiyi işten çıkarmıştı. Şirketin sonbahardan bu yana işten çıkardığı toplam kişi sayısı 27 bin civarında. Amazon dışındaki büyük teknoloji şirketleri, ekonomik belirsizliklerin artmasıyla birlikte benzer şekilde büyük işten çıkarma dalgalarına yol açtılar.

Amazon Prime Gaming üyeleri bu ay, efsanevi Star Wars oyunu Star Wars: Knights of the Old Republic'ı ücretsiz olarak edinebilecekler. Amazon Prime Gaming üyesi olabilmek için ise Amazon Prime üyeliği gerekli.

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800