Zenginlerin başarılı olmalarının 12 sırrı!

Zengin insanların etkileyici başarılara ulaşmalarının sırrı nedir? Onlara iddialı hedeflerin peşinden gitme enerjisini veren nedir? Bugün bulundukları yere nasıl geldiler? İşte zenginlerin başarılı olmalarının sırları.

1 12 Erken kalkarlar

Zenginlerin çoğu, uyanma saatlerinin sabah 5:30 civarında olduğunu söylüyor. Erken kalkmak zenginlerin ortak özelliklerinden biri. 

Güneşin yeni doğmaya başladığı saatlerde sessizce düşünmek, rahatsız edilmeden çalışmak ve zihinsel olarak güne hazırlanmak için daha fazla zamanınız olur. 

2 12 Sağlıklarına dikkat ederler

Sağlık olmadan, hiçbir başarı, para işleri daha iyi hale getiremez. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar, zenginler düzenli egzersiz yaparak sağlıklarını koruyorlar.

Sporun size hem iş hem de yaşamda temel beceriler olan kazanma ve kaybetmeyi öğrettiğini düşünüyorlar. Spor, milyarderler için sağlıklı bir yaşamın tek unsuru değildir. Birçoğu meditasyon yapıyor veya bir diyete bağlı kalıyor. 

3 12 Okurlar

Doymak bilmez bir okuyucu olan Warren Buffett, size okumanın en değerli bilgi kaynağı olduğunu söyleyen ilk kişi olacaktır. Berkshire Hathaway CEO'su günde 500 sayfaya kadar okur.

Fuyao Group'un başkanı Cho Tak Wong'a dünyaya vereceği en iyi tavsiye sorulduğunda "Gençlere okumalarını söylerdim. İşlerin nasıl doğru yapılacağı hakkında kitaplar okuyun. Nasıl iyi bir insan olunacağına dair kitaplar okuyun.”

Milyarderlerin birçoğu The Economist, Financial Times, Fortune veya The Wall Street Journal gibi dergileri tercih ediyor. Ayrıca kurgu ve kişisel gelişim kitaplarından çok şey öğrenirler.

İlgi alanlarınıza veya çevrenizden gelen tavsiyelere dayalı olarak, yaşamınıza değer katacak her şey için öncelikli bir başlık listesi tutun. İlginç pasajları işaretleyin ve notlar, düşünceler ve fikirler yazın.

4 12 Düşünürler

Milyarderler yalnız başına düşünmeye zaman ayırmayı severler. Bunu meditasyon yaparak veya hoşlandıkları başka bir rahatlatıcı aktivite ile yapabilirler.

Başarılı internet girişimcilerinden biri olan Kim Beom-su, sabahlarını derin düşünmek için kullanıyor. “Duş alırken veya yürürken, düşünmek için zaman ayırıyorum” diyor. "Bu benim en önemli alışkanlığım. Düşüncelerimi organize edebildiğim, belirli konularda daha fazla netlik kazanabildiğim ve yeni fikirler geliştirebildiğim zamanlar o zamanlar oldu.”

Medya patronu Oprah Winfrey, meditasyonun güçlü bir savunucusudur. 2017 yılında Deepak Chopra ile 21 günlük bir dijital ses meditasyonu serisi başlatmak için ortaklık kurdu. 

5 12 Rutinlere bağlı kalırlar

Rutinler ve ritüeller, tutarlı bir şekilde uygulandığında derin ve uzun vadeli sonuçlara yol açan bir dizi alışkanlıktır. Çoğu milyarderin rutinleri günün erken saatlerinde başlar.

Rutin aktivitelerinizi ne zaman yaptığınız önemli değil. Önemli olan, bunları canınız istemese bile yapmanız.

Bazılarının daha basit, bazılarının daha karmaşık rutinleri vardır, ancak bir milyarder sabah rutininin tipik unsurları arasında erken kalkmak, egzersiz yapmak, okumak ve düşünmek yer alır.

Örneğin; Beom-su, saat 23:30 civarında uyuduğunu söylüyor. sabah 5 ile 6 arası uyanır, kalkar kalkmaz şapkasını takar, kulaklığını alır ve yürüyüşe çıkar. "Döndüğümde duş alıyorum. Sonra bir sürü kitabın olduğu oturma odasına çıkıyorum ve gözüme çarpan birini seçiyorum.” diyor. 30 dakikalık okumadan sonra, Beom-su yarım saat daha müzik dinler, ailesiyle kahvaltının tadını çıkarır ve ardından işe gider.

6 12 Disiplinlidirler

Zenginler kendileri ve çevrelerindeki insanlar için olağanüstü yüksek standartlar belirlerler. Örneğin sporda, düzenli antrenman yapmak için yeterli disipline sahip değilseniz harika sonuçlar elde edemezsiniz. Aynı şey hayatınız ve kariyeriniz için de geçerlidir. İlerlemenizi engelleyen dikkat dağıtıcılarını sınırlayın. Becerilerinizi geliştirmek için istekli olun.

Tabii ki, milyarderler hiçbir şekilde insanüstü değildir. Geri kalanımız gibi onların da kendilerini tembel ve motivasyonsuz hissettikleri günler oluyor. Ancak fark, bunun tamamen farkında olmaları ve gevşemelerine izin vermemeleridir. Mücadeleleriyle güç kazanırlar.

7 12 Paralarını çalıştırırlar

Kurumsal merdiveni tırmanmak sizi ancak bir yere kadar götürür. Bir noktada kazanç potansiyelinize ulaşırsınız. Zenginler, serveti büyütmek için paranızın sizin için çok çalışmasını sağlamanın önemli olduğunu bilir. En çok satan kişisel finans kitaplarından Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, tüm para felsefesini bu kavram üzerine kurmuştur.

Bunu yapmanın en iyi yolu aktif gelir kaynaklarından ziyade pasif gelir kaynaklarından gelir elde etmektir. Pasif gelir sağlayan yatırımlar, temettü ödeyen menkul kıymetler, kiralık mülkler, günlük olarak doğrudan yönetmediğiniz bir işten elde edilen karlar, yaratıcı çalışma veya telif ücretleri buna dahildir.

8 12 Yazıya dökerler

Bir fikre sahip olmak ile onu kağıda dökmek arasındaki fark, genellikle üstün başarılı insanları ortalama insanlardan ayıran şeydir. Zengin olmak için büyük ve küçük hedeflerinizi yazmaya başlamanın zamanı geldi.

‘Zengin Alışkanlıklar’ kitabının yazarı Thomas Corley, anket yaptığı zengin insanların yüzde 67'sinin hedeflerini yazdığını, yüzde 81'inin ise yapılacaklar listesi tuttuğunu belirtti. Amacınız bir multimilyoner olmaksa, bunu gerçekleştirmek için bir eylem planı ile birlikte yazın.

9 12 Kanunları bilirler

Arlington Capital Management'ta kıdemli bir portföy yöneticisi olan Justin J. Kumar, “Zengin kişinin en iyi üç arkadaşı vardır: Avukatı, muhasebecisi ve danışmanı. Zenginler, özellikle birden fazla nesil boyunca servetlerini nasıl en üst düzeye çıkaracaklarını bulmaya çalışırken yasaları öğrenirler ve istedikleri cevapları almak için avukata önceden para harcamaktan çekinmezler.” diyor. 

10 12 Kendilerine yatırım yaparlar

Başarılı insanlar, kendinizi geliştirmek için zaman, para ve enerji harcamaya değer olduğunu bilirler. Bu, bir kişisel gelişim kitabı okumak, ders almak veya yeni beceriler öğrenmek olabilir.

11 12 Stratejileri vardır

Milyarder Warren Buffett, potansiyel gördüğü şirketlere, başkaları tarafından göz ardı edilmiş olsalar bile yatırım yaparak servetini oluşturdu. "Başkaları korktuğunda açgözlü olmaya çalış ve diğerleri açgözlü olduğunda sen korkak ol."

12 12 Zamandan yararlanırlar

Çoğu kişi borsada zenginleşmenin anahtarının piyasanın hareketlerini zamanlamanın olduğuna inanıyor. Ancak zenginler, zenginliklerinin artmasındaki en önemli faktörlerin zaman ve bileşik getiriler olduğunu biliyorlar. Piyasanın yarın ne yapacağını kimse tahmin edemez. Zenginler bunu bilir ve ona göre hareketlerini planlarlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800