Eşinin kredi kartı ekstresini görebilmeli misin?

Özlem Denizmen, geçen hafta okurlarına yönelttiği “Eşinin kredi kartı ekstresini (istersen) görebilmeli misin?’ sorusuna aldığı cevapları Posta gazetesindeki köşesinde yazdı.

Geçtiğimiz hafta ‘Eşinin kredi kartı ekstresini (istersen) görebilmeli misin?’ diye sormuştum. İşte gelen cevaplardan bazıları..

KART LİMİTİ
Eşim nedense kredi kartının limiti kadar harcamayı çok seviyordu. Bu işe el atmam gerekti. Kredi kartını aldım. Tüm harcamalar bende ama şimdi o da ‘İyi ki böyle yaptın yoksa maaşlarla ancak borç öderdik’ diyor.

FATURALAR ONDA
25 senelik evliyim. Eşimle kart harcamalarımız ayrıdır. Birbirimizin kart ekstresine bakmayız. Harcamalarımızı paylaştık. Faturalar onda, market alışverişi bende. Böyle mutluyuz.

HER ŞEY ŞEFFAF
Bizde her şey şeffaf. Birbirimizin harcamalarına karışmayız ama ekstrelerimize bakarız ki bir yerde hata mı yaptık fark edelim.

KALANIYLA YATIRIM
Eşler birbirinin kredi kartı harcamalarını görmeli bence. Bizim evde eşim kirayı, faturaları öder, market harcamalarını yapar. Ben de kredi ve kredi kartlarını öderim kalanıyla da yatırım yaparım. Altı senedir evliyiz, hiç sorun yaşamadık.

ARAMIZ BOZULDU
Beş sene önceki ben, ‘Karı koca birbirinin ekstrelerini görmese de olur’ derdim ama maalesef artık tersini düşünüyorum. Ben de çalışıyorum, maaşım var ama bu kredi kartları yüzünden bilmediğim borçlar çıktı karşıma ve eşimle aramız bozuldu. Para gerçekten ilişkileri çok etkiliyor.

ÖZEL HARCAMALAR
Kesinlikle eşler ekstreleri görmeli. Özel harcamalar nelermiş bakmak gerek. Zaten eşler birbirine harcamalar için onay vermeli, lüks tüketimleri engellemeli.

BORCUNU SORARIM
Eşimle ben hayatı paylaşıyoruz ama kendimize özel alanlarımız da olmalı diye düşünüyoruz. Ortak harcamalarımız var tabii ama kendi kredi kartlarımızı kendimiz yönetiyoruz. Ben eşime sadece ‘Kredi kartı borcunun tamamını ödedin mi?’ diye sorarım o kadar.

PARANIN BEREKETİ
Kesinlikle görmeli. Eşler birbirinin harcamalarını bilmezse o paranın bereketi olmaz.

MÜSRİFSEM UYARIR
Yuvayı dişi kuş yapar. Eşim çalışmıyor ama benim eşimin bilmediği hiçbir harcamam olamaz. Faturalara bakarız, kart harcamalarını kontrol ederiz, market alışverişine genellikle birlikte gideriz, acil bir şey çıktıysa ve ödediysem hemen haber veririm. Müsrifçe harcama yaptıysam beni uyarır. Bu sayede birikim yaptık, evimiz oldu.

EKSTRE SAYESİNDE BÜTÇE
Benim kredi kartımı ailemizin tüm harcamaları için kullanıyoruz. Eşimin kartı da acil bir şey çıkarsa diye yedekte duruyor. Eşime kart ekstresini gösteriyorum. Sizin de dediğiniz gibi ekstre sayesinde bütçemizi de görüyoruz.

KENDİNİZİ EZDİRMEYİN

Ben kocamdan hiçbir zaman para konularını saklamadım. Çocuğumuz olunca masraflarımız arttı. Evin tüm yükünü ben üstlendim. İyi ki çalışıyordum ama bir süre sonra bu duruma canım sıkıldı. Alışveriş, faturalar her şey bendeydi ama kocam ne ödüyordu, kredi kartlarıyla ne alıyordu bilmiyordum bile. Tüm kadınlara tavsiyem kendinizi ezdirmeyin, ‘Para işlerinden anlamıyorum ben’ demeyin. Çalışmıyor olsanız da o sizin ailenizin parası, birlikte yönetin. Kocasından para saklayan kadınları anlıyorum, erkekler rahata alışıyor.

‘BİZ’ OLABİLMEK
Bence ‘biz’ olabilmenin en önemli yolu mali birliktelik. Eşimin ya da benim kazandığımız para her zaman ‘benim’ değil, ‘evimizin’ parası oldu. Kartlarımızı da ortak kullanırız, her şeyi biliriz.

GERÇEK SEVGİ
Gerçek sevgiyle yapılan bir evlilikte, kartlar, harcamalar, para sorun olmaz.

HAFTANIN ANKETİ

Düğün takılarınızı nasıl değerlendirdiniz?

A - Harcadık
B - Ev, araba için peşinat yaptık
C - Birikime ayırdık
D - Borç ödedik 
ozlem.denizmen@posta.com.tr adresine cevaplarınızı bekliyorum.

Eşinin kredi kartı ekstresini görebilmeli misin? resim: 0

TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİSİNE DEVLET MORALİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Turkish Bank Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene ile birlikte T-Gate Teknoloji Geliştirme Merkezi açılışımıza katıldı. Bu binada ofisi olan biz finansal teknoloji girişimcilerine ‘Turcon’ (değeri 1 milyar dolar üstündeki Türkiye girişimi) olmak üzere ilham ve destek sözü verdi.

 Eşinin kredi kartı ekstresini görebilmeli misin? resim: 1
Moneye teknoloji ekibimiz ile hatıra fotoğrafı çektirdik.

Özlem Denizmen yazdı: İlişkilerde para sorunları Özlem Denizmen yazdı: İlişkilerde para sorunları Özlem Denizmen Onedio Yazio'daki yazısında; eşler arasındaki para tartışmalarının çözümlerini, bütçe, borç, harcamalar, yatırım gibi konuları rahatlıkla konuşabilmenin yollarını açıkladı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800