TESK Genel Başkanı'ndan kredi kolaylığı talebi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında ticari kredilerin miktar olarak artırılması gerektiğini ve bankaların kredi verirken kolaylık sağlamasının önemli olduğunu belirtti. İşte açıklamanın detayları…

Güncelleme:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamasında, "Bankalar krediye ulaşmada işleri zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ki çarklar dönmeye devam etsin." ifadesini kullandı.

Ayrıca bankaların kredi verirken kolaylık sağlaması gerektiğine dikkat çekti. Krediye ulaşamamanın birçok ekonomik problemi beraberinde getirdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ticari kredilerin, piyasa koşulları ve döviz kuru göz önüne alınarak miktar olarak artırılması gerekiyor. Piyasada rekabet edilebilirliğin artması için üretici üretebilmeli, esnaf mal alabilmeli, vatandaş bu ürünlere ulaşabilmeli. Dolayısıyla bankalar krediye ulaşmada işleri zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ki çarklar dönmeye devam etsin. Sanayi bölgelerinde üretim devamlılığının sağlanması, esnafın ürün alması, ticari hayattaki çarkların dönmesi, finansmana ulaşımdan geçiyor."

Etiketler Kredi esnaf
Yorumlar
Kalan Karakter 800