Suriye Asgari Ücret 2023

Türkiye’nin sınır komşusu olan Suriye’de savaş nedeniyle pek çok sıkıntı yaşanmaktadır. Suriye’de yaşayanlar farklı ülkelere göç etmiştir. Peki Suriye’de asgari ücret ne kadardır? Suriye’de asgari ücret kaç Türk Lirasıdır?

Güncelleme:

Ülkelerin ekonomik refah seviyesine göre asgari ücret belirlenir. Her ülkenin asgari ücreti farklıdır. Asgari ücret ülkelerin gelişmişlik düzeyini de gösterir. Bu haberimizde yaşanan savaşlar yüzünden ekonomik açıdan kötü olan Suriye hakkında bilgi vereceğiz. Sıklıkla merak edilen 2023 yılında Suriye’de asgari ücret ne kadar?’ sorusunu yanıtlayacağız.

Suriye’de asgari ücret ne kadar?

Suriye’de 2023 asgari ücret 71515 Suriye Lirasıdır. Türk lirası olarak hesaplandığında ise, 529 TL’ye tekabül etmektedir.  Türkiye ile karşılaştırıldığında, Suriye’de hayat standartları çok düşüktür. Yaşanan savaş ve sıkıntılar bunun nedenidir.

Suriye’de saatlik asgari ücret

Suriye’de aylık 71515 Suriye Lirası olan asgari ücret, saatlik olarak hesaplandığında 0,11 dolara denk gelmektedir.

Suriye’de asgari ücret kaç dolar?

Suriye asgari ücretinin aylık 71515 Suriye lirası olduğundan bahsetmiştik. Suriye asgari ücreti dolar olarak hesaplandığında ise 28 dolara tekabül etmektedir.  

Malta Asgari Ücret 2023Malta Asgari Ücret 2023Yurt dışına çıkmak isteyenlerin araştırdığı konulardan en başta asgari ücretler var. Asgari ücreti en çok merak edilen ülkelerden biri de Malta. Peki 2023’de Malta’da asgari ücret ne kadar oldu? Malta'da ortalama maaşlar ne kadar?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800