SEC, BlackRock ve Fidelity dahil 14 şirketin spot Bitcoin ETF başvurularına karar vermek üzere

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu finans devleri BlackRock ve Fidelity'nin de aralarında bulunduğu toplam 14 varlık yönetim şirketinin spot Bitcoin ETF başvurularına karar verme aşamasında.

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu finans devleri BlackRock ve Fidelity'nin de aralarında bulunduğu toplam 14 varlık yönetim şirketinin spot Bitcoin ETF başvurularına karar verme aşamasında. Reuters tarafından elde edilen bilgilere göre SEC'nin bu kritik kararı önümüzdeki 12 gün içinde açıklaması bekleniyor.

SEC, BlackRock ve Fidelity dahil 14 şirketin spot Bitcoin ETF başvurularına karar vermek üzere resim: 0

Gizli kaynaklara dayandırılan habere göre, SEC, başvuru sahiplerine ETF ürünlerini piyasaya sürebilmeleri için izin verme konusunda aceleci bir tutum sergileyecek. Habere göre, regülatör kurumun Salı veya Çarşamba günü bir bildiri yaparak, başvuru sahiplerine yeşil ışık yaktığı duyurulacak.

Bu açıklama öncesinde, tüm şirketler başvurularını güncellerken, SEC'nin spot Bitcoin ETF onayı verme olasılığı, kripto para piyasasında önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Geçmişte SEC, piyasa manipülasyonu ve potansiyel risklere dair endişelerini gerekçe göstererek benzer başvuruları reddetmişti.

SEC blackrock ve Fidelity'nin aralarında olduğu 14 şirketin spot Bitcoin ETF başvurularına karar açıklayacak

Reuters'in elde ettiği bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 12 gün içinde BlackRock, Fidelity ve diğer 14 varlık yönetim şirketinin spot Bitcoin ETF başvurularına karar verme aşamasında. Kripto para piyasası, önümüzdeki hafta içinde gelecek olan bu açıklamayı heyecanla bekliyor.

Etiketler SEC ETF
Yorumlar
Kalan Karakter 800