Ons altın 4 gündür rekor tazeliyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu yıl faiz oranlarının muhtemelen düşeceği yönündeki açıklamalarının etkisiyle altının ons fiyatı, 2.169 dolara kadar yaklaşarak yeni bir rekor kırdı.

Değerli metalin ons fiyatı, dün itibariyle 2.164 dolara yükselerek yeni bir rekora ulaştı ve bugün de 2.169 dolara yaklaştı.

Son dört gündür altının ons fiyatındaki rekor artışlar dikkat çekiyor. Aralık 2023'te başlayan yükselişle birlikte altın fiyatı ons başına 2.135 dolara kadar çıkarak rekor kırdı ve o tarihten bu yana fiyat, genel olarak 2.000 doların üzerinde seyretti.

Analizlere göre, yüksek faiz oranları altın fiyatını olumsuz etkilerken, dünkü Fed açıklamasının bu yıl faiz oranlarını muhtemelen düşüreceğini teyit etmesi, altına destek sağladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, dünkü açıklamasında faiz indirimine başlamak için enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşmesine güvenin arttığını belirterek, bu konuda "uzak olmadıklarını" ifade etti.

Altının sürekli bir gelir kaynağı olmaması, analistlere göre, ABD tahvilleri gibi güvenli kabul edilen diğer varlıklarla karşılaştırıldığında, altını daha az çekici hale getiriyor.

Merkez bankalarının altın alımlarındaki rekor seviyeler, son 2 yılda dikkat çekerken, Dünya Altın Konseyi'ne göre bu durum, altın fiyatlarındaki ivmelenmeye yüzde 10 ila 15 oranında katkı sağlıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800