Kredi çekmek isteyenlere müjde! Bireysel kredi riskleri düşüyor!

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar için önem taşıyan bireysel kredi risk faktöründe düşüş eğilimine girildi. Buna göre kredi başvurusu yapan müşterilerin notları giderek yükseliyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar için önem taşıyan bireysel kredi risk faktöründe düşüş eğilimine girildi. Buna göre kredi başvurusu yapan müşterilerin notları giderek yükseliyor. Bu yükseliş ise iyiye işaret. Özellikle inceleme altına alınan krediler ise şunlar:

  • İhtiyaç kredisi
  • Taşıt kredisi
  • Kredi kartı

Buradaki kredilere başvuran vatandaşların kredi görünümleri giderek daha da yukarıya çıkıyor. Özellikle TCMB tarafından yapılan kredi musluklarının kısılmasından sonra gelen bu haber, muslukların yavaş yavaş açılabileceği anlamını da beraberinde getiriyor.

Kredi çekmek isteyenlere müjde! Bireysel kredi riskleri düşüyor! resim: 0

Krediye başvuran vatandaşların kredi notları artık daha yüksek!

Kredi Kayıt Bürosu verilerine göre kredilere başvuran vatandaşların kredi notları yükseliyor. TCMB tarafından makro ihtiyati noktada alınan tedbirler özellikle krediye başvuran bireysel tüketicinin bilinçlenmesine neden olmuş durumda. Özellikle ihtiyaç ve taşıt kredisine uygulanan bu tedbirler özellikle faiz ve miktar açısından dar bir bağozı içermişti.

TCMB tarafından uygulanan tedbirler ile birlikte özellikle müşterilerin ekonomik portföy ortalamasının artmasını sağlamış durumda. Ödeme gücü yüksek olan kişilerin krediye daha fazla ulaşması planı da böylece işe yaramış olarak gözüküyor.

Etiketler TCMB Kredi
Yorumlar
Kalan Karakter 800