İş arayanların ilk önceliği 'esneklik'

Pandemiden sonra artan esnek saatler ve uzaktan çalışma, iş arayanlar tarafından rağbet görüyor. İş arayanlar, maaştan sonra çalışma şartlarındaki esnekliği önemsiyor.

Güncelleme:

Esnek saatler ve uzaktan çalışma fırsatı sunan firmalar, pandemi öncesi çalışma şartlarına geri dönen şirketlerden daha fazla rağbet görüyor. Bununla birlikte esnek çalışma saatlerine sahip bir işe girmenin zorluğu da devam ediyor.

Kuruluşlara personel akımının nasıl koordine edileceği konusunda tavsiyelerde bulunan Scoop Technologies’in yeni araştırması 3 bin 600 şirketin personel sayısı artış hızını karşılaştırdı. Mart-Mayıs döneminde esnek ve uzaktan çalışma ihtimali sunan şirketlerin, çalışanlarını yüz yüze ofise çağıran şirketlere göre iki kattan daha fazla personel sahibi olduğu ortaya koyuldu.

Ücretlerden sonra esneklik önemseniyor

 

Scoop’un kurucu ortağı ve CEO’Su Rob Sadow, “Şirketler esneklik sunduklarında daha hızlı büyüyor çünkü insanlar için çalışmak daha heyecanlı oluyor” dedi. Araştırmalara göre personeller çalışma şartlarını göz önünde bulundurduğunda çalışma şartlarındaki esnekliği ücretlerden sonra ikinci sırada tutuyor.

Şirketler ofiste bulunma gerekliliği konusunda iyi karar vermeli

 

Söz konusu araştırma aynı zamanda haftada gerekli olan ofis içi gün sayısı ile işgücü büyümesi arasında güçlü bir ilişkinin bulunduğunu ortaya koydu. Haftada bir gün kuralı olan şirketler, haftada beş gün kuralı olan şirketlere göre geçen yıl personel sayısını %5 artırdı.

Konu ile ilgili konuşan Sadow, “Şirketler üç günden fazla ofiste bulunma gerekliliği konusunda karar verirken dikkatli olmalı” diye konuştu.

Esnek çalışma nedir?

Esnek çalışma, geleneksel 9-5 ofis saatlerinden farklı olarak, çalışanların işverenleri tarafından belirli bir iş saatine sıkı sıkıya bağlı olmadan çalışma esnekliğine sahip olduğu bir çalışma şeklidir. 

Esnek çalışmanın avantajları nelerdir?

  • Esnek çalışma, çalışanların iş ve özel yaşamları arasında daha iyi bir denge sağlamalarına yardımcı olur. Çalışanlar, iş saatlerini kendi ihtiyaçlarına ve sorumluluklarına göre ayarlar.
  • Esnek çalışma imkanları, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırabilir ve iş tatminini yükseltebilir.
  • İşyerindeki yoğun trafik, uzun yolculuklar ve ofis içi rahatsızlıklar gibi faktörlerden kaynaklanan zaman ve enerji kayıpları azalır.
  • Esnek çalışma düzeni doğal afetler, salgınlar veya acil durumlar gibi olağanüstü durumlarda iş sürekliliğini sağlama konusunda işverenlere esneklik sağlar.

Etiketler uzaktan çalışma
Yorumlar
Kalan Karakter 800