Bitcoin 60 bin doların üzerine çıktı

Kripto para birimi Bitcoin, Kasım 2021’den bu yana ilk kez 60 bin doları aştı.

Güncelleme:

Kasım 2021'den bu yana ilk defa, kripto para piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip birimi olan Bitcoin, 60 bin doların üzerine çıkarak bir ralliye işaret etti. Bugün itibarıyla TSİ 16.34'te, Bitcoin yüzde 6,23 artışla 60 bin 374 dolara kadar yükseldi.

VanEck Associates Dijital Varlık Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel, kripto piyasasındaki bu yükselişi değerlendirerek, "Dijital altına yönelmek isteyen perakende ve kurumsal yatırımcıların ilgisinde bir artış gözlemliyoruz. Geçmiş, daha fazla çıkışın olabileceğine dair işaretler veriyor" şeklinde bir yorumda bulundu.

Tarihi zirveye ulaştı

Bitcoin'in fiyatı, Mayıs 2020'deki son yarılanma sonrasında Aralık 2021'de 68 bin 990 dolarla tarihi bir zirveye ulaşmıştı. Ancak, geçen yıl yüzde 157 değer kazanan ve 2024'te de kazançlarını sürdüren Bitcoin, hala Aralık 2021'deki rekor seviyesinin altında değerlendiriliyor. 

Bazı analistler ise rallinin ortasında bulunarak yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Örneğin, Singapur'daki OSL SG Pte'nin İşlem Masası Müdürü Stefan von Haenisch, yükselen borçlanma maliyetlerine işaret ederek, "Böylesine agresif bir hareketin ardından bir düzeltme kaçınılmaz görünüyor. Fonlama oranları bu kadar yüksek primlerle, uzun vadeliler arasındaki kaldıracın ortadan kalkması an meselesi. Bitcoin'de 50 bin doların ortalarına doğru bir düzeltme şaşırtıcı olmayacaktır" sözlerini kullandı. 

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800