Bakanlık uyardı: Evlilik kredisi almak isteyenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son zamanlarda artış gösteren evlilik kredisi almak isteyen vatandaşlar için bir uyarı yayınladı.

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son zamanlarda artış gösteren evlilik kredisi almak isteyen vatandaşlar için bir uyarı yayınladı. Özellikle bir takım dolandırıcıların banka adı altında dolandırıcılık yaptıkları konusunda ellerinde çok sayıda şikayet olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların bunun için dikkatli olmasını istedi.

Evlilik kredisi vaat eden ve nasıl olacağı belli olmayan konulardan vatandaşların uzak durması gerekiyor. Özellikle arka planı teyit edilmeden bu tür kredilere ulaşımın kolay olmadığını söyleyen bakanlık yetkilileri, evlilik kredisi vaadiyle dolandırılan kişilerin sayısının son zamanlarda artış gösterdiğini belirtti.

Bakanlık yazılı açıklama yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklamada evlilik kredisi hakkındaki dolandırıcılık olaylarına değinildi. Sahte internet sayfaları üzerinden insanlara bu kredinin verilmeye çalışıldığını belirten bakanlık en doğru yolun bankalara giderek almak olduğunun altını çizdi. "Vatandaşlarımızı dolandırmayı amaçlayan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Evlilik kredisi, evlenecek olan kişilere verilen ve düğün, yeni ev gibi masrafları karşılamak üzere düşünülen bir kredi. Ancak son günlerde ilginin artması dolandırıcıları da harekete geçirmiş gözüküyor. Vatandaşların dikkatli olmasında fayda var.

Etiketler Kredi
Yorumlar
Kalan Karakter 800