Maaş promosyonu nasıl güncellenir?

Özel bankaların maaşını taşıyan emekliye 7 bin 500 lira promosyon ödemesi teklifiyle birlikte promosyon anlaşmasının hangi şartlarda yapılabileceği önem kazandı.

Enflasyon ve yeni promosyon rakamları nedeniyle bankalarla 1-2 yıl önce yapılan maaş-ücret promosyon anlaşmaları hem emekliler hem de çalışanlar için ciddi bir kayba dönüştü. Maaş promosyonunu artırmak için ücretlerin güncellenmesi gerekiyor. Hem çalışanlar, hem emekliler hem de işçi sendikalarından bu yönde talepler gelmeye başladı. Güncelleme için bankaların kapısını çalan bazı emekliler, taahhüt süresi engeliyle karşılaşmaya başladı.

YÜKSEK PROMOSYON VEREN BANKAYA GEÇİŞ 

Ancak taahhüt süresi dolmadan da yüksek promosyon veren bankaya geçiş yapılması mümkün. Bazı bankaların maaş taşıyan müşterilere 7 bin 500 lira promosyon vereceğini açıklamasıyla birlikte taahhüt süreleri dolmadan maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin, sadece mevcut bankasında kalan süresi için ortaya çıkacak bedeli ödemesi gerekiyor. Eğer yapılan anlaşma eskiyse de emekliye eski bankasından oldukça cüzi bir ödeme miktarı çıkıyor.

 E-DEVLET ÜZERİNDEN BİLDİRİM 

Yani daha iyi bir fırsat sunan bankaya geçiş kararında emekliler özgür. Emekliler, daha iyi bir fırsat gördükleri takdirde, istedikleri bankaya maaşlarını taşıma hakkına sahip. Bu durumda halihazırda maaşını aldığı bankaya ve geçmek istediği bankaya bildirimde bulunması gerekiyor. Banka değişimi için yapılacak bildirim, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Emekli, eski bankasından mevcut kaldığı süredeki promosyonu alıyor ve geri kalan kısmı iade ediyor. Günceller teklifler baz alındığında, emeklinin yeni anlaşacağı ve geçiş yapacağı bankadan alacağı promosyon ise iade edeceği bedelin oldukça üzerinde oluyor.

 KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE BEKLENTİ

 Öte yandan kamu ve özel sektörde çalışan işçilerin maaşları için de promosyon ödemeleri söz konusu. Ancak özel sektör çalışanlarının bankaya yatırılan maaşları için bir hukuki düzenleme yok. Bu nedenle banka ile işveren arasında yapılan promosyon anlaşması, çoğu zaman çalışana yansıtılmıyor.

Çoğu işyerinde bu promosyonu işveren alıyor. Kamuda işçi statüsünde çalışanlar promosyon ödemesi alırken özel sektörde işçi statüsünde çalışanların promosyon alması işverenin insafına kalmaktadır. Çalışan işçiler ve kamuda ödenen promosyon tutarı kuruma ve bankaya göre farklılık gösteriyor. Bankalarla yapılan sözleşmeler 3-5 yıllık dönemleri kapsayabiliyor. Emeklilerde olduğu gibi bir alt sınır söz konusu değil. Ayrıca kamu görevlileri kişisel olarak banka değişikliği yapamıyor.

Emekliye 7500 TL promosyon! Hangi banka ne ödüyor?Emekliye 7500 TL promosyon! Hangi banka ne ödüyor?Bankalar, emekli maaş promosyonunda bir ayda ikinci kez artışa gitti. 5 bin lira olan en yüksek maaş promosyonu 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Özel bankalar arasında adeta emekli kapma yarışı başladı. İşte promosyonu yukarı çeken bankalar…

 

Para biriktiremiyorsanız bunlara dikkat edinPara biriktiremiyorsanız bunlara dikkat edinPara biriktirebilmek için finansal durumunuzu kontrol altına almalısınız. Finansal sorunlarınızı belirledikten sonra değişiklikleri uygulayabilir ve biriktirmeye başlayabilirsiniz. Hadi gelin para biriktirmemenizin 8 nedenine geçelim.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800