Uzmanlar konuştu! Borsa’daki olumlu hava seçimlere kadar devam edecek!

Yıl başından bu yana yükselişine devam eden BİST 100 Endeksi haftaya da oldukça hızlı başladı. Geçtiğimiz haftayı 9 bin seviyesinin üzerinde rekor bir oranla kapatırken bu hafta 9 bin 134 puanla rekorunu tazeledi.

Güncelleme:

Uzmanlar BİST 100 Endeksi için seçim sonuna kadar olumlu havanın devam edeceğini vurguluyorlar. Borsa’daki yükselişin etkilerini ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülke not görünümünde yukarı yönlü revizeye gitmesi, ‘artan yabancı yatırımcı ilgisi, CDS risk primlerinde sınırlı bir artış olması, kurdaki oynaklığın stabil seyretmesi ve mevduat faizlerinde normalleşme eğiliminin ön plana çıkması olarak açıklıyorlar.  

BİST 100 Endeksi’nde yeni rekor!  

Haftaya çok hızlı başlayan BİST 100 Endeksi’nde yeni rekor kırıldı. Geçtiğimiz haftayı 9 bin puanın üzerinde 9 bin 45 puanla rekor seviye de kapattı. Bu haftaya ise 0.98’lik (88.25 puan) artışla 9 bin 134 puana çıkan BİST 100 rekorunu tazeledi.  

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın sunumunun piyasaya olumlu yansıdığına dikkat çeken uzmanlar arasından Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, “TCMB başkan değişimiyle başlayan süreçte yabancı kurumlardan gelen art arda olumlu raporlar piyasalara olumlu yansıdı” dedi. Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş ise, “TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın enflasyon raporundaki sunum performansı piyasalar tarafından olumlu algılandı” değerlendirmesini yaptı.  

Borsadaki yatırımcı sayılarının düşüşüne dikkat çeken Ceyhun Yavaş, Borsadaki yatırımcı sayısının 8 milyonu aştığı dönemde, yatırımcı kitlesinin çoğunlukla 100 bin TL altında işlem yapan yatırımcılar olduğuna dikkat çekti. Bununla beraber bu düşük bakiyeli yatırımcıların halka arzlardaki trendin tersine dönmesiyle geri çekildiğini dile getirdi.  

Borsadaki hareketlilik sürerken yıl başından bu yana yükselişine hız kesmeden devam etmesini değerlendiren Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yarımcısı Cemal Demirtaş, “Borsada devam eden olumlu havanın 31 Mart yerel seçimlerine kadar da sürebileceğini düşünüyoruz. Seçimlere kadar olan sürede 10 bin seviyelerini test edebileceğini öngörüyoruz” ifadeleri ile BİST 100 Endeksi’nde daha yüksek rakamların görülebileceğini belirtti.  

Etiketler BIST 100 Borsa rekor
Yorumlar
Kalan Karakter 800