TÜİK oranlarında gayrimenkul satışları arttı! Uzmanlar dikkatleri konut kredilerine çekti!

TÜİK tarafından açıklanan son oranlara göre konut satışlarındaki oran şubat ayında %17 arttı. Gayrimenkul uzmanları fiyatlardaki düşüşlerin ev sahibi olmak isteyenleri piyasaya karşı tekrar canlandırdığını ifade ederken konut kredilerindeki oranlara dikkatleri çekiyorlar.

Güncelleme:

TÜİK tarafından açıklanan şubat ayı oranlarına göre; Türkiye genelinde konut satış sayısı, şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 artarak 93 bin 902 oldu. Konut sektörü içerisindeki yükseliş bu ayda açıklanan oranlarla biterken gayrimenkul uzmanları konut kredisindeki faiz oranlarının düşmesi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşların finansal desteğinin artacağına ve konut piyasasının daha da canlanacağına dikkat çekiyorlar.  

Konut sektörü daha da canlanacak!  

Lüks konut uzmanı Merve Ertem Marangozoğlu konut fiyatlarındaki düşüşün ev sahibi olmak isteyenleri harekete geçirdiğini dile getirdi. Merkez Bankası tarafından olası bir faiz indiriminde konut sektöründeki bu hareketlenmenin daha da canlanacağını ifade ederek;  
"Konut fiyatlarının da böyle bir dönemde düşüş göstermesi satın almak isteyenleri harekete geçirdi. Konut fiyatlarındaki uygunluk satışları desteklemeye başladı. Ayrıca Merkez

Bankası tarafından olası bir faiz indirimi sürecinin başlamasıyla konut fiyatlarında yeniden hızlı yükseliş görebiliriz. Konut inşa maliyetlerindeki artış da konut alımı talebini öne çekti. Fiyatların hızla arttığı bir ortamda fırsat bilinerek eğer uygun finansman da varsa konut alınması ileriye yönelik gerçek bir yatırım olacaktır" dedi.  

Maliyetlerin artması ile beraber sıfır konut piyasasındaki yükselişe dikkat çeken Marangozoğlu kredilerdeki düşüş ile bu tarafında canlanacağını belirtirken; "Sıfır konut başlangıçları ve devam eden inşaatların ritmi düşüş yaşıyor. Yükselen maliyetler bunda büyük etken oluyor. Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle birlikte sıfır konut satışlarında canlanma görülebilir" şeklinde konuştu.  

Yorumlar
Kalan Karakter 800