Opel Türkiye Hafif Ticari Araç Satışlarını İkiye Katladı: Yılın İlk 4 Ayında Büyük Başarı!

Opel Türkiye, 2024 yılının ilk dört ayında (Ocak-Nisan) gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Marka Direktörü Yiğit Yantaç'ın açıkladığı verilere göre, özellikle hafif ticari araç segmentinde satışlar ikiye katlanarak önemli bir başarıya imza atıldı.

Güncelleme:

Düzenlediği basın toplantısında markanın yılın ilk 4 aylık performansını değerlendiren ve 2025 hedeflerini paylaşan Yiğit Yantaç, Opel Türkiye'nin Ocak-Nisan dönemindeki toplam satış adedinin 21 bin 226 olduğunu belirtti. Yantaç, bu rakamla yüzde 5,6'lık bir pazar payına ulaştıklarını ve sene başındaki hedeflerine paralel ilerlediklerini ifade etti.

Hafif Ticaride Yüzde 10.7 Pazar Payı ve Üçüncülük!

Yiğit Yantaç, hafif ticari araç segmentindeki büyümeye özellikle vurgu yaptı. Geçen yılın ilk 4 ayında 3 bin 637 adet satış ve yüzde 4,7 pazar payına sahip olduklarını hatırlatan Yantaç, bu yıl aynı dönemde 7 bin 750 adet satış gerçekleştirerek satışları ikiye katladıklarını ve pazar paylarını yüzde 10,7'ye yükselttiklerini açıkladı. Yantaç, bu sonucun kendileri için çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, hafif ticari araç pazarında toplamda 3'üncü sıraya yükseldiklerinin altını çizdi. Sektöre en son giren marka olmalarına rağmen doğru stratejilerle bu başarıyı yakaladıklarını söyledi.

Toplam Pazarda ve Globalde Opel Türkiye'nin Yeri

Yılın ilk 4 ayında toplam pazarda satılan 21 bin 226 araçla 7'nci sırada yer aldıklarını belirten Yantaç, toplam pazarın geçen seneye göre yaklaşık yüzde 3 büyüdüğü aynı dönemde, Opel'in satışlarını adetsel olarak yüzde 15'in üzerinde artırdığını söyledi. Crossland gibi popüler bir modelin ürün gamında yer almamasına rağmen bu büyümenin gerçekleşmesi Opel Türkiye için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Global Opel pazarları içerisinde ise Türkiye'nin konumu oldukça dikkat çekici. Yiğit Yantaç, yılın ilk 4 ayı sonunda yüzde 5,6'lık pazar payı ile Opel'in dünyadaki en yüksek pazar payına sahip ülkesinin Türkiye olduğunu duyurdu. Satış adedi olarak ise globalde 3'üncü sırada yer aldıklarını belirten Yantaç, Opel'in dünya genelindeki toplam satışlarının yüzde 11'ini Opel Türkiye'nin gerçekleştirdiğini, bunun da globalde satılan her 9 Opel aracından birinin Türkiye'de yollara çıktığı anlamına geldiğini ifade etti.

Yiğit Yantaç, 2025 yılı hedeflerini de paylaştı. Türkiye otomotiv pazarı beklentilerini 1,2 milyon ve üstü olarak güncellediklerini belirten Yantaç, bu yıl pazarda yeni bir rekorun gelebileceğini düşündüklerini söyledi.

Opel Türkiye'nin 2025 yılı toplam satış adedi hedefi ise 70 bin ve üzeri olarak belirlendi. Pazar payı hedeflerini yüzde 5,5'in üzerine taşıma potansiyeline sahip olduklarını belirten Yantaç, pazara sunacakları Yeni Opel Frontera modelinin başarısıyla pazar payını yüzde 6 ve üzeri bir noktaya çekebileceklerine inandıklarını kaydetti. Marka sıralamasında da mevcut konumlarını korumak ve binek tarafında da gelişim göstermek istediklerini ekledi.

Hafif ticari segmentte ilk üçteki yerlerini koruma hedefinde olduklarını yineleyen Yantaç, elektrikli araç pazarı beklentilerinin 120 bin civarı olduğunu ve bu pazarda geçen yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artış beklediklerini söyledi. Opel'in düşük emisyonlu modellerindeki satış hedefi ise yeni SUV lansmanları ile 25 bin adete yükseltildi. Toplam SUV satış hedefi ise 26 bin adet olarak belirlendi.

Opel Türkiye, yılın ilk 4 ayındaki güçlü performansıyla dikkat çekerken, önümüzdeki dönemde Yeni Frontera gibi modellerin katılımıyla hedeflerine ulaşmayı ve pazar payını artırmayı amaçlıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800