Nevşehir'de kooperatif kuran kadınlar, yöresel ürünlerle turistleri ağırlıyor

Nevşehir'de kurdukları kooperatifte bir araya gelen kadınlar, hazırladıkları üzüm suyu, nişasta ve unla kaynatılarak yapılan köftür, kıtır kabak tatlısı, ayva perverdesi (marmelat) gibi ürünlerin yanı sıra mantı, erişte, tarhana ve kuru meyveleri satışa sunuyor.

Güncelleme:

Nevşehir'de bir araya gelen kadınlar, Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde Hereni Kadın Kooperatifi'ni kurarak yöresel ürünleri üretip pazarlayarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Kooperatif binasında mutfak, tandır ve satış bölümleri bulunuyor. Burada ürettikleri yöresel lezzetler, yerli ve yabancı turistlere satılmasının yanında, aynı zamanda yurt dışındaki gurbetçilere ve farklı illere de kargoyla gönderiliyor.

Nevşehir'de kooperatif kuran kadınlar, yöresel ürünlerle turistleri ağırlıyor resim: 0

Kooperatif Başkanı Raşide Gök, ev hanımlarının sosyal hayatta daha aktif olma arzusuyla ekonomik katkı sağlamak amacıyla bir araya gelip çalışmaya başladıklarını belirtiyor. Kentleşme nedeniyle bazı yöresel yiyeceklerin üretiminin azaldığını gözlemlediklerinden, bu alana yönelerek geleneksel lezzetleri günümüze taşımayı hedeflediklerini ifade ediyor. Ürün yelpazeleri üzüm suyu, nişasta ve unla kaynatılarak yapılan köfte, kıtır kabak tatlısı, ayva perverdesi (marmelat) gibi yöresel ürünlerin yanı sıra mantı, erişte, tarhana ve kuru meyveleri içeriyor. Ayrıca tandırda ateşin külünden faydalanarak özel ekmeği pişiriyorlar.

Nevşehir'de kooperatif kuran kadınlar, yöresel ürünlerle turistleri ağırlıyor resim: 1

Kooperatif üyesi Sabriye Kaynar, üretime katkı sağlamanın yanı sıra yaptıkları yiyeceklerin beğenilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ve arkadaşlarla bir arada olmanın keyifli olduğunu dile getiriyor. İlkay Öztürk ise kooperatifin özellikle ev hanımları için çok faydalı bir inisiyatif olduğunu vurgulayarak, evde sıkılmaktan kurtulduklarını ve ürettikleri ürünleri satmanın kendilerini mutlu ettiğini söylüyor. Bu başarılı kadınlar, birlikte başarabileceklerini göstermek ve yörelerinin insanlarına daha fazla fayda sağlamak amacıyla çalıştıklarını vurguluyorlar.

Etiketler Kadın
Yorumlar
Kalan Karakter 800