Kraliçe II. Elizabeth’in 500 milyon dolarlık servetine ne olacak?

Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayata veda etti. Kraliçe, tahttaki 70 yılın ardından ailesine 500 milyon doların üzerinde kişisel miras bırakıyor.

KRALİÇE NASIL ÖDEME ALIR?

Kraliçe, İngiliz kraliyet ailesine yıllık olarak ödenen vergi mükellefi fonu aracılığıyla gelir elde etti. Bu, Kral III. George'un kendisi ve kraliyet ailesinin gelecek nesilleri için sabit bir yıllık ödeme alabilmek için parlamentoyla yaptığı anlaşmadan kaynaklanıyor. 

Bu hibe tutarı, 2021 ve 2022'de 86 milyon poundun civarında belirlendi. Bu fonlar, Kraliçe'nin hanesi olan Buckingham Sarayı'nın resmi seyahat, mülk bakımı ve işletme, bakım maliyetlerine tahsis edildi. Ancak Kraliçe sadece yıllık maaş almadı.

Kraliçe hayatını kaybetti! Yerine onun gelmesini istemiştiKraliçe hayatını kaybetti! Yerine onun gelmesini istemiştiKraliyet ailesinden yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

KRALİYET FİRMASI 28 MİLYAR DOLARLIK BİR İMPARATORLUK

Monarchy PLC olarak da bilinen firma, Kraliçe'nin başı olduğu Windsor Hanedanı'nın kıdemli üyelerinden oluşan bir gruptur. Aile, televizyonda yayınlanan etkinlikler ve turizm yoluyla her yıl Birleşik Krallık ekonomisine yüz milyonlarca sterlin kazandıran küresel bir iş imparatorluğu yönetiyorlar.

Kraliçe ve diğer yedi kraliyet üyesi firmanın üyeleridir: Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, Prens William ve Cambridge Düşesi eşi Kate, Kraliçe'nin kızı Prenses Anne ve Kraliçe'nin en küçük oğlu Prens Edward ve karısı Wessex Kontesi Sophie.

Forbes'a göre monarşi, 2021 itibariyle satılamayan yaklaşık 28 milyar dolarlık gayrimenkul varlığına sahip. 

Kraliyet Malikanesi: 19.5 milyar dolar

Buckingham Sarayı: 4.9 milyar dolar

Cornwall Dükalığı: 1.3 milyar dolar

Lancaster Dükalığı: 748 milyon dolar

Kensington Sarayı: 630 milyon dolar

İskoçya Kraliyet Malikanesi: 592 milyon dolar


Aile bu işten kişisel olarak kâr etmese de amaç ekonomiyi canlandırmak.


KRALİYET MALİKANESİ

Kraliçe II. Elizabeth tarafından tutulan İngiliz monarşisine ait bir arazi ve mülk koleksiyonudur. Ama bu, kendisinin sahip olduğu özel mülk değil; yarı bağımsız bir kamu kurulu tarafından yönetilmektedir. Malikane Haziran ayında, 2021-2022 mali yılı için bir önceki yıla göre 43 milyon dolar daha fazla olan 312,7 milyon dolarlık net gelir karı açıkladı.

ÖZEL CÜZDAN

Kraliçe'nin Özel Cüzdanı, esasen 14. yüzyıla kadar güven içinde tutulan ve Kraliçe’ye Lancaster Dükalığı'ndan özel gelir sağlayan bir mülk ve varlık portföyüdür.

Lancaster Dükalığı web sitesinde “Mart 2022'nin sonunda, Lancaster Dükalığı, kontrolü altında 652.8 milyon dolarlık net varlığa sahipti ve 24 milyon dolarlık net kar açıkladı.” diyor.

Net varlıklar doğrudan Kraliçe'ye ödenmez, ancak 24 milyon dolarlık fon ödenir. Bu fon vergilendirilir ve vergi mükelleflerinin ödediği hibe kapsamında olmayan masrafları karşılamak için kullanılır.

KRALİÇE'NİN KİŞİSEL VARLIKLARI

Business Insider'a göre Kraliçe, büyük ölçüde yatırımları, sanat koleksiyonu, mücevherleri ve Sandringham Evi ve Balmoral Şatosu'nu içeren gayrimenkul varlıkları nedeniyle 500 milyon doların üzerinde kişisel varlığa sahip ve büyük olasılıkla kişisel varlıklarının çoğu tahta geçtiğinde Prens Charles'a geçecek.

Kraliçe ayrıca Kraliçe Anne'den yaklaşık 70 milyon dolar miras aldı; buna tablolar, pul koleksiyonu, kaliteli çiniler, mücevherler, atlar da dahil. Koleksiyondaki resimler arasında Monet, Nash ve Carl Fabergé'nin eserleri yer alıyor.

Kraliçe'yi, annesinin bıraktığı mülk üzerinde veraset vergisi ödemekten muaf tutan özel bir yasal madde var. Bu madde Prens Charles için de geçerli olacaktır. 

Ancak Prens Charles, İskoçya Kraliyet Malikanesi, Kraliyet Malikanesi, Lancaster Dükalığı, Cornwall Dükalığı ve Buckingham ve Kensington Saraylarını içeren 28 milyar dolarlık imparatorluğu doğrudan miras almayacak. Yalnızca Kraliçe II. Elizabeth tarafından kendisine özel olarak atanan kişisel varlıkları alacak.

Etiketler servet Elizabeth
Yorumlar
Kalan Karakter 800