Girişimcilik mi? Ücretli Çalışmak mı?

"Öğrenci olarak bir internet sitesi fikrimiz var. Site yabancı internet sitelerinde ve yerel internet sitelerinde satılan en ucuz oyun, kitap, dvd film gibi eşyaların nerede, hangi sitede bulunduğunu arayıp bulabileceğiniz ve bundan komisyon kazanabileceğimiz bir site planlıyoruz. Öğrenci olduğumuzdan giderimiz 1.000 tl civarı olacaktır. Fakat...

"Öğrenci olarak bir internet sitesi fikrimiz var. Site yabancı internet sitelerinde ve yerel internet sitelerinde satılan en ucuz oyun, kitap, dvd film gibi eşyaların nerede, hangi sitede bulunduğunu arayıp bulabileceğiniz ve bundan komisyon kazanabileceğimiz bir site planlıyoruz. Öğrenci olduğumuzdan giderimiz 1.000 tl civarı olacaktır. Fakat aylık ve yıllık giderleri sitenin gelişimine bağlıdır. Site tuttuğu ve kullanıldığı durumda gelirimiz artacağı gibi giderimiz de artacaktır. Sorumuz bu site dışında bir geliri olmayacak biz 2 öğrenci için iyi bir girişim olur mu yoksa daha okurken borç ve harçla kendi işimizin peşine düşmektense bir yerlerde staj yapmak işe girmek daha mı mantıklı olur?  Murat"

Merhaba Murat, Bu yaşta girişimci olmayı düşündüğüne ne kadar sevindim anlatamam. Öğrencilikte girişimcilik benim desteklediğim bir şey.

Bu yaşlarda girişimci olmak isteyen pek çok kişi ileride işe girdiğinde düzenli maaşa da alışınca bu girişimci ruhunu yitiriyor ve elimdeki işi de kaybederim korkusuyla hayallerini gerçekleştirme imkânı bulamıyor. Yaşınız genç, önünüzde uzun yıllar var, en kötü ihtimalle bir miktar para dışında kaybedecek bir şeyiniz yok, kesinlikle denemeye değer. Nerede staj yaparsanız yapın size kendi işinizi kurmanın kazandıracağı deneyimi kazandırmaz. İster başarılı olun, ister batın, tecrübe paha biçilmez. Bu konuda destekçinizim. Fakat ÇOK çalışmanız lazım. Öncelikle fikriniz hakkında güzel ve detaylı bir iş planı yapmanızı öneririm. Pazardaki eksiklik/problem ne? Siz bu problemi nasıl çözüyorsunuz? Hedef kitleniz kim? Nasıl para kazanacaksınız? Rakipleriniz kimler? Sizin onlara kıyasla zayıf/güçlü yönleriniz neler? 3 yılın sonunda nerede olacaksınız? Fizibilite çalışmanız ne gösteriyor? Tüm bu sorulara cevap bulmalısınız. En önemlisi bu işi yapmak için hevesli misiniz? Girişim yolu çakıl taşları dolu, düşmemek için istek/heyecan ve PES ETMEMEK şart. Tavsiyem, işi ilk ÇEVRENİZDEKİ 10-20 kişi ile deneyin, bakın cevap veriyor mu? Hayal mi? Olası mı? En kestirme test yolu budur. Sonrası, hesaplı risk alarak devam edin. Ne istediğini bilene dünya yol verirmiş. Haberlerinizi bekliyorum… Sağlık, sevgi ve para ile kal.
Yorumlar
Kalan Karakter 800