Borsa'daki yükselişin nedeni anketler mi?

Borsa İstanbul'da yaşanan sert yükselişin seçim anketlerinin yayınlanmasıyla başlaması dikkat çekerken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurmasının ardından Borsa İstanbul adeta uçuşa geçti. Peki bunun nedeni ne?

Güncelleme:

Bir süredir gerileyen Borsa İstanbul'da dün sert bir yükseliş yaşandı. BİST 100 Endeksi'ndeki artışın seçim anketlerinin yayınlanmasıyla başlaması dikkat çekerken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurmasının ardından Borsa İstanbul adeta uçuşa geçti. Analistler, Borsa'daki yükselişi seçim sonrasındaki normalleşme beklentisine bağladı.

Borsa İstanbul'da en fazla işlem gören hisse senetleri

Borsa İstanbul'da endeks günü yüzde 8'in üzerinde değer kazanarak kapadı. Bankacılık endeksi güne yüzde 0,21 oranında artışla başlarken, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı 'adaylıktan çekildim' açıklamasıyla, Borsa'daki değer kazançları hız kazandı ve yüzde 9'un üzerine çıktı. Bankacılık endeksi kapanışta, yüzde 9,85 oranında artışla 4940 puana erişti. Bankacılık endeksindeki artış, pazartesi gününden bu yana yüzde 24'ü aşarken; BIST 100 endeksi ise, yaklaşık yüzde 10 yükseldi. Borsa İstanbul'da en çok işlem gören hisse senetleri; Türk Hava Yolları, İş Bankası (C), Ereğli Demir Çelik, Şişecam ve Koç Holding oldu.

En çok değer kazandıran sektör ne oldu?

Endeks önceki kapanışa göre 353,53 puan artarken toplam işlem hacmi 89,6 milyar TL seviyesinde oldu. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 9,85 ile bankacılık oldu. Holding endeksi yüzde 7,96 değer kazandı.

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Uğurcan Kaya, seçimlerden sonra ekonomide normalleşme yaşanabileceği beklentisinin Borsa'daki yükselişte önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Etiketler Borsa İstanbul
Yorumlar
Kalan Karakter 800