Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,33 yükselişle 9.084,18 puandan başladı.

Güncelleme:

Açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 30 puan artarak yüzde 0,33'lük bir değer kazancıyla 9.084,18 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,18'lik bir artış kaydederken, holding endeksi yüzde 0,29'luk bir yükseliş yaşadı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan bilişim oldu ve yüzde 1,62'lik bir artış gösterirken, en çok kayıp yaşayan ise yüzde 0,46'lık bir düşüşle gayrimenkul yatırım ortaklıkları oldu.

Dünkü ticaret gününde Borsa İstanbul'da alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,54'lük bir değer kazancıyla 9.054,18 puanda tamamladı.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın, para politikasında gevşemeye yönelik güvenden "uzak olmadıklarını" açıklamasının küresel pay piyasalarında olumlu bir etki yarattığını belirterek, bugün yurt içinde uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirme raporunu açıklamasının yatırımcıların odak noktasına yerleştiğini ifade etti.

Powell'ın "güvercin" açıklamalarının ardından risk iştahının arttığına dikkat çeken uzmanlar, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin iş gücü piyasasının durumu hakkında önemli sinyaller verebileceğini ve bu durumun Fed'in gelecekteki adımlarını etkileyebileceğini vurguladı.

Ayrıca, yurt içinde Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirme raporunun açıklanmasının yatırımcıların gündeminde önemli bir yer tuttuğunu belirten uzmanlar, yurt dışında Almanya'da sanayi üretimi ile üretici enflasyonu, Avro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de istihdam raporu verilerinin de takip edileceğini bildirdi.

Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade eden uzmanlar, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığını belirtti.
 
 
 
 
 

Etiketler BIST100
Yorumlar
Kalan Karakter 800