Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 düşüşle 8.856,29 puandan başladı.

Güncelleme:

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 0,05 azalarak 8.856,29 puana gerileyerek 4,22 puan kaybetti. Bankacılık endeksi yüzde 0,71, holding endeksi ise yüzde 0,13 oranında düşüş yaşadı. Sektör endeksleri arasında en çok kazanan yüzde 1,03 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu, en fazla kaybeden ise yüzde 1'lik değer kaybıyla gayrimenkul yatırım ortaklığı oldu.

Dün, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 0,53'lük bir değer kaybıyla günü 8.860,52 puandan tamamladı. Analistlere göre, küresel pay piyasalarında özellikle teknoloji hisselerinde yaşanan kar satışları, negatif bir seyir izlenmesine neden oldu. Bugün ise yatırımcıların odak noktasında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı sunum ve ülkede açıklanacak ADP özel sektör istihdam verileri bulunuyor.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün, sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları attı. Bu kapsamda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi için bazı sınırlamalar getirildi. Analistlere göre, TCMB'nin aldığı kararlarla parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk İslami bankacılığının 2024'te sektör ortalamasının üzerinde yavaş da olsa büyümesini beklediğini açıkladı. Ayrıca, Fitch Ratings'in cuma günü açıklanacak Türkiye değerlendirme raporu da yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Analistlere göre, bugün yurt içinde veri gündemi sakin, yurt dışında ise Almanya'da ticaret dengesi, Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, ABD'de ADP özel sektör istihdamı, Fed Bej kitap raporu ve JOLTS açık iş sayısı verileri takip edilecek. Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.700 seviyeleri destek konumunda bulunurken, 8.900 ve 9.000 puan direnç olarak öne çıkıyor.
 
 
 
 
 

Etiketler BIST100
Yorumlar
Kalan Karakter 800