Arm Holdings, yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi: 10 kattan fazla talep!

SoftBank Group Corp'un bir parçası olan İngiliz çip tasarım şirketi Arm Holdings, küresel çapta yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

Güncelleme:

SoftBank Group Corp'un bir parçası olan İngiliz çip tasarım şirketi Arm Holdings, küresel çapta yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Şirket, talebin yüksek olmasıyla 51 dolarlık üst bant fiyattan 4,87 milyar dolarlık halka arz geliri elde etti ve 54,5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Nasdaq'da İşlem Görmeye Başlayacak

Arm Holdings, hisselerini Perşembe gününden itibaren Nasdaq'da işlem görmeye başlayacak. Şirket, daha önce 8-10 milyar dolar arasında bir halka arz hedeflemişti, ancak SoftBank'ın sınırlı oranda halka arz kararı sonrasında bu hedefini düşürmüştü. SoftBank, şirketin yaklaşık yüzde 90'ını kontrol etmeye devam ediyor.

Arm Holdings, yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi: 10 kattan fazla talep! resim: 0

"10 Katından Fazla Talep"

Arm'ın halka arzına, 10 katından fazla talep geldi. Bloomberg'in kaynaklardan aldığı bilgilere göre, son fiyat belirleme toplantısında bazı bankacılar ve yöneticiler, 52 doların mantıklı olup olmadığına odaklanan tartışmalar yaparken, daha yüksek bir fiyatı destekledi.

Teknoloji Sektörünün En Büyük Halka Arzlarından Biri

Arm'ın halka arzı, Ekim 2021'de elektrikli araç üreticisi Rivian Automotive Inc.'in 13,7 milyar dolarlık arzından bu yana ABD'deki en büyük halka arz olacak. Bu halka arz, teknoloji endüstrisinin gelmiş geçmiş en büyükleri arasında yer alacak, ancak yine de Alibaba Group Holding Ltd.'nin 2014'te gerçekleştirdiği 25 milyar dolarlık arz ve 2012'de o zamanlar Facebook Inc. olarak bilinen Meta Platforms Inc.'in gerçekleştirdiği 16 milyar dolarlık ilk halka arzın oldukça altında kalacak.

Etiketler halka arz Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800