Evde nasıl para kazanılır? İşte çevrim içi para kazanma yolları

Ek gelir kazancı el etmek istiyorsanız evde veya çevrim içi para kazanmanın çeşitli yolları var. Evde nasıl para kazanılır? Evde nasıl çalışılır? İşte ek kazanç için yapabileceğiniz işler listesi...

Güncelleme:

Çevrimizi serbest çalışın

Upwork, Fiverr, Freelancer ve isibilene gibi web siteleri aracılığıyla yazı, programlama, tasarım, pazarlama, veri girişi, yazılım ve sanal asistanlık gibi çeşitli serbest işler alabilir, bu işler karşılığında da gelir elde edebilirsiniz. Yeteneğinize uyugın logo tasarımı, illüstrasyon, web sitesi kurulumu ve 3D tasarım gibi konularda çok sayıda iş ilanıyla karşılaşacaksınız.

Web sitelerini ve uygulamaları test edin

Evden para kazanmanın başka bir yolu da UserTesting.com gibi web sitelerinin ve uygulamaların kontrolüne yönelik hizmet veren platformlardır. Belirli web sitelerinin ve uygulamaların ne kadar iyi veya çok iyi çalışmadığına ilişkin düşünceleriniz için para alırsınız. Kabul edilmek için kısa bir testi tamamlamanız gerekebilir. Bu tip platformlarda yaptığınız teste göre deme yapılır.

Anket yanıtlayarak para kazanabilirsiniz

Çevrimiçi anketlere cevap vererek para kazanmanızın yanı sıra, arkadaşlarınızı davet ederek onların katıldığı anketlerden de para kazanabilirsiniz. Anketcepte, benderimki, cevaplakazan gibi platformlara kayıt olarak, ürün ve hizmetlere ilişkin görüşlerinizi ileten anketleri yanıtlamanız size gelir getirecektir.

Amazon'un Mechanical Turk'teki görevleri alın

E-ticarette yazılım ve otomasyonlar birçok işi üstlense de bazı işler hala insan dokunuşu gerektiriyor. Şirketler genellikle bu işleri Amazon'un Mechanical Turk gibi hizmetler aracılığıyla dış kaynak alarak yürütüyor. Bu platformda yer alarak, görüntüleri etiketleme, videoları yazıya dökme, faturaları sınıflandırma vb birçok işi üstlenebilir ve para kazanabilirsiniz.

Blogunuzdan satış ortağı olarak para kazanın

Yeterli trafik alan bir blog yazarıysanız, bir bağlı kuruluş ağına katılarak para kazanabilirsiniz. Bağlı kuruluşlar (yani sizsiniz), birisi web sitesinden ortak siteye tıklayıp oradan bir şey satın aldığında ödeme alırsınız. Bazı blogcular bu şekilde çok para kazanıyor.

Blogunuzdan veya YouTube kanalınızdan reklam geliri elde edin

Kedi videolarınızı nakit videolara dönüştürün. YouTube videolarınız veya blog gönderileriniz büyük bir kitle çekiyorsa, reklamcılıktan para kazanmanız mümkün olabilir. YouTube, içerik oluşturucuların YouTube İş Ortakları Programı'na başvurmadan önce yapması gereken karşılaştırma olarak 1.000 abone belirler. Ardından YouTube İş Ortakları, işletmelerin içeriğinizde reklam yapmak için ödeme yaptığı bir hizmet olan Google AdSense'e erişim elde eder. Hizmet ücretsizdir, ancak yerine getirmeniz gereken gereksinimler vardır.

İnfluencer olun

Şirketler, ürünlerini tanıtmak için Instagram etkileyicilerini (platformda büyük, özel takipçileri olan kişiler) kullanıyor. Open Influence veya Aspire gibi bir pazarlama platformu aracılığıyla fırsatlara başvurarak veya çalışmak istediğiniz markalarla iletişime geçerek harekete geçebilirsiniz.

Twitch kanalınızdan para kazanın

Oyuncular için vazgeçilmez bir site olan Twitch'te sürekli bir takipçiniz varsa, oyun oynamak evden para kazanmanın bir yolu olabilir. Yayıncılar, İştirak veya İş Ortağı statüsüne ulaşırlarsa izleyicilerden bağış alabilir ve hatta abonelik ve reklam gelirinden pay alabilirler.

Fotoğrafçılığınızı satın

Resimlerinizi baskı, tişört, telefon kılıfı ve daha fazlası olarak satmak üzere yüklemenize olanak tanıyan Fine Art America gibi siteler aracılığıyla fotoğraflarınızı paraya çevirin. Fotoğrafçılar için diğer pazar yerleri arasında SmugMug, 500px ve PhotoShelter bulunur.

Köpek gezdiricisi veya köpek bakıcısı olun

Köpekleri sever misin? Köpek gezdiricisi olarak para kazanın. Wag ve Rover gibi uygulamalar isteğe bağlı köpek gezdirme hizmeti sunar, böylece programınız izin verdiğinde yürüyüş yapabilirsiniz. Yeriniz varsa (ve kiralarsanız ev sahibinin izniyle), gecelik köpek pansiyonu sunabilirsiniz. Bu hizmetlere kaydolursanız küçük yazıları okuyun

Boş odanızı kiraya çıkarın

Tatil kiralama sitelerinde evinizi veya boş yatak odanızı kiralamak, ekstra para kazanmanın başka bir yoludur. Tabii kiraya vereceğiniz alanı temizlemek, bakımını yapmak, ev eşyalarını değiştirmek gibi külfetlere de hazırlıklı olmalısınız.

Az kullanılmış kıyafetlerinizi satın

Artık giymediğiniz kıyafetleri satmak, biraz para kazanmanın hızlı bir yoludur. Daha hızlı para kazanmak için yerel satış sitelerinden destek alabilirsiniz. Çevrimiçi satış yapacaksanız, satacağını ürünlerin net, iyi aydınlatılmış fotoğraflarını çekin ve rekabetçi fiyatlar belirlemek için benzer satışları araştırın.

Özel öğretmenlik

Özel öğretmen olarak matematik, bilim, yabancı dil veya sınava hazırlık uzmanlığınızı kazançlı bir yan işe dönüştürün. İnsanlara çevrimiçi veya yüz yüze ders verebilirsiniz. Ne ücretlendireceğiniz, deneyiminize, uzmanlığınıza ve neyin talep edildiğine bağlı olabilir. Özel ders verilen çevrimiçi platformların listesine kayıt olabilir ve CV göndererek profil oluşturabilirsiniz.

Gizli müşteri olmak için kaydolun

Son dönemde işletmeler eksikliklerini müşteri gözüyle görmek için gizli müşteri hizmeti satın alıyor. Gizli müşteri olarak, mağaza ve restoran gibi firmalarda gerçek müşteriler gibi davranıp, iyileştirme gerektiren çeşitli faktörleri gözlemleyerek firmaya rapor sunabilirsiniz. İpsos da dahil olmak üzere birçok araştırma şirketi, internet sitesi üzerinden gizli müşteri olmak isteyenleri kaydediyor.

Drone'unuzu çalıştırın

Drone pazarı genişliyor. Savunma, Güvenlik, Arama Kurtarma, Sağlık, Ulaştırma, Tarım, Haritacılık, ve Film-video başta olmak üzere birçok alanda İnsansız Hava Aracı kullanımını giderek artıyor. Şirketler de havadan inceleme, fotoğrafçılık, ilaçlama ve arazi haritalama gibi işleri drone kullanabilenlerden kiralıyor. Eğer bir drone meraklısıysanız ve drone pilotuysanız uçağınızla ekstra para kazanmanız mümkün. Başlamak için, en az 1080p video ve 12MP fotoğraflar çekebilen bir drone'unuz olmalıdır.

Etiketler Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800