Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav ücretleri belli oldu! İşte merakla beklenen ücretler

Uzman öğretmenlik için sonunda sınav ücretleri belli oldu. Adayların merakla bekledikleri ve 26 Eylül’de başlayacak olan sınavın ücreti duyanları şaşkına uğrattı. İşte detaylar…

Güncelleme:

25 Eylül – 04 Ekim tarihleri arasında başvurusuna başlanacak olan uzman öğretmenliğin sınav ücretleri belli oldu. Buna göre söz konusu ücret 530 TL olarak belirlendi. Bir eğitim alarak uzman öğretmen olmak isteyen adaylar, eğitimlerinin bitmesi ardından belirtilen tarihlerde sınava katılarak uzman öğretmen olabilecekler.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav ücretleri belli oldu! İşte merakla beklenen ücretler resim: 0

Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği kapsamında uzman öğretmenler için sınavlar yılda bir defa yapılacak. MEB tarafından bu yıl 19 Kasım’da gerçekleştirilecek olan sınava başvurular 25 Eylül – 04 Ekim tarihinde yapılacak. Başvuran adayların sınav ücreti olan 530 TL’yi de yatırmaları gerekecek.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman?

19 Kasım saat 10:00 itibari ile yapılacak olan sınav Türkiye geneli 81 ilde gerçekleşecek. Yazılı olarak yapılacak olan sınav sonuçlarının ardından başöğretmen veya uzman öğretmen olan adaylar duyurulacak. 100 sorunun sorulacağı sınav toplam 150 dakika kadar sürecek. Sınavda adayların 70 puan ve üzerinde not alması beklenmekte. “https://mebbis.meb.gov.tr” başvuru yapmak isteyen adaylar bu adres üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. Başvuruların ardından ise öğretmenlerin sınav sonuçları kısa sürede açıklanarak gerekli uzmanlıklar sahiplerine verilecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800