Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar

Üniversiteyi kazanıp kaydını yaptıran öğrencilere birçok kurum burs veriyor. Vakıfların yanı sıra belediyeler ve özel şirketlerin verdiği aylık 5 bin TL’yi bulan burslar, öğrenciler için büyük destek oluyor. Üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan 15 kurumu sizler için derledik...

ANADOLU VAKFI
ANADOLU VAKFI

Anadolu Vakfı, üniversite öğrencilerine her yıl burs desteği veriyor. Öğrenciler bu burs için 30 Eylül tarihine kadar vakfın internet sitesinden online başvurabiliyor. Geçen yılki burs miktarı aylık 2 bin liraydı. Bursun 2023-2024 eğitim öğretim yılında verilecek miktarı henüz açıklanmadı.

AYDIN DOĞAN VAKFI
AYDIN DOĞAN VAKFI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 15 bine girmiş mühendislik, tıp ve hukuk fakültesinde okuyan maddi desteğe ihtiyaç duyan kız öğrencilere aylık 3 bin 500 TL Üstün Başarı Bursu veriyor. Burs başvuruları, 28 Eylül’de sona erecek.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ (ÇYDD)
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ (ÇYDD)

Maddi desteğe ihtiyacı olan devlet üniversitesi öğrencilerine, 10 ay boyunca 900 TL burs veriyor. Burs başvuruları, 11-17 Eylül tarihleri arasında olacak.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI
ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

Alev Topları Programı kapsamında, İstanbul’daki devlet ya da vakıf üniversitelerinin lisans programlarına tam burslu yerleşen öğrencilere burs veriyor. Ailede kişi başına düşen aylık net gelir 6 bin TL ve altı olan öğrencilere verilen burs miktarı aylık 2 bin 500 TL. Burs süresi 12 ay. Son başvuru tarihi 17 Eylül.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI
İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli’ndeki devlet ile vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 burslu okuyanlara burs veriyor. Burs miktarı henüz belli değil. Başvurular, 30 Eylül tarihinde sona erecek.

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KYK)
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KYK)

KYK bursu için bu yıl başvuru işlemleri geçen yıl olduğu gibi Kasım ayının ikinci haftasında başlayacak. Lisans öğrencileri için burs miktarı 1.250 TL olarak belirlendi.

NEF VAKFI
NEF VAKFI

Nef Vakfı, bu yıl sadece depremden etkilenen şehirlerdeki öğrencilere burs veriyor. Başvurular, 20 Eylül’e kadar vakfın sitesinden online yapılacak. Başka kurum ya da kuruluştan burs alanlar NEF Vakfı’na başvurabiliyor.

RÖNESANS EĞİTİM VAKFI (REV)
RÖNESANS EĞİTİM VAKFI (REV)

REV Burs Programı, bugüne kadar 12 bin öğrenciye karşılıksız burs imkanı sundu. Devlet üniversitelerinde okuyan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs veriyor. Öğrenciler, burs programı başvurularını online ortamda http://basvuru.revakademi.org/ adresinden yapabiliyor. Başvuru için son tarih 30 Eylül. Burs ücretleri henüz belirlenmedi.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI
SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde mühendislik, iktisat, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler ile mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencilerine burs veriyor. Geçen yıl aylık 850 TL olan bursun bu yılki miktarı henüz açıklanmadı. Başvurular, 29 Eylül’e kadar sürecek.

SÜTAŞ
SÜTAŞ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 15 bine giren öğrencilere aylık 1500 TL üstün başarı bursu, YKS puan sıralaması önde olan öğrencilere ise aylık 1.250 TL başarı bursu veriyor. Başvuru için son tarih 20 Eylül.

TÜBİTAK
TÜBİTAK

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda sayısal bölümler için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler için TYT puan türünde 25 bine giren öğrencilere BİDEB 2205-Lisans Bursu veriyor. Başvurular 9-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Lisans öğrencilerine verilen burs miktarı aylık 3 bin TL.

TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV)
TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV)

TEV başarı bursu için 17 Eylül, üniversite bursu için de 24 Eylül’e kadar başvuru yapılabilir. Bu sene üstün başarı bursu 5 bin TL, üniversite bursu 2 bin 500 TL olarak açıklandı.

TÜRKİYE ENGELLİLER SPOR YARDIM VE EĞİTİM VAKFI
TÜRKİYE ENGELLİLER SPOR YARDIM VE EĞİTİM VAKFI

Devlet üniversitelerinde okuyan başarılı engelli öğrencilere burs veriyor. Engel durumunun en az yüzde 40 olması gerekiyor. Geçen yılki burs miktarı aylık 700 liraydı. Bu yılki burs miktarı henüz açıklanmadı. Başvurular 20 Ekim’e kadar yapılabilecek.

YÜCEL KÜLTÜR VAKFI
YÜCEL KÜLTÜR VAKFI

Yarım Elma Bursu adıyla aylık 1.250 TL’lik burs veriyor.  Bu burs miktarının yarısını bir bağışçı, diğer yarısının vakfın veya başka bir bağışçı karşılıyor.  Geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burs. 12 iki ay boyunca veriliyor. Bir yılın sonunda bursiyere destek olan bağışçının desteğini devam ettirmesi halinde burs bir sonraki yılda da devam ediyor.

Vakıf ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde yaşayan üniversite öğrencilerine de aylık 1000 TL burs veriyor.

Her iki burs için vakfa bursverenler.org adresinden 30 Eylül’e kadar başvuru yapılabiliyor.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK)
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK)

YÖK Destek Bursu’ndan devlet yükseköğretim kurumlarındaki 20 araştırma üniversitesinin biyoloji, fizik, kimya, matematik, yapay zeka mühendisliği, yapay zeka ve veri mühendisliği bölümlerinde ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler yararlanıyor. Destek Bursu, bu yıl 1.875 TL olarak belirlendi. Bu burstan yararlanan öğrenciler diğer burslara da başvurabiliyor.

Etiketler Üniversite Burs
Yorumlar
Kalan Karakter 800