TEV, "Okutan Ankara" projesini tanıttı. Okutan Ankara projesi hangi öğrencilere burs verecek?

Türk Eğitim Vakfı (TEV), "Okutan Ankara" projesini tanıttı. Peki "Okutan Ankara" projesi nedir? Okutan Ankara projesi hangi öğrencilere burs verecek?

Güncelleme:

Türkiye'nin eğitim alanında çağdaş bir gelecek inşa etme çabalarına 56 yıldır destek olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), Cumhuriyetin 100. yılını destekçileriyle birlikte Divan Çukurhan'da kutladı. TEV Ankara Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Ankara'nın önde gelen isimleri ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Davetin katılımcıları arasında; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Koç Holding Resmi İşler Direktörü Ufuk Çıplak, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, ASO yönetim kurulu üyeleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, ATO yönetim kurulu üyeleri, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri Fırat Tekin, Dilek Mutuş, Dr. Mehmet Ali Neyzi, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV Ankara Şube Başkanı Yasemin Türkoğlu ve TEV Kamu İlişkileri ve Yurtlar İktisadi İşletmeleri Koordinatörü Ömer Turna bulunuyordu.

Öne çıkan anlar arasında, TEV eğitim destekçisi Rahmi Çöğendez'in Atatürk temalı iki tablosunun müzayedeye sunulması yer aldı. Etkinlikte elde edilen tüm gelir, TEV ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte hayata geçirdiği "Okutan Ankara" projesine bağışlandı.

Proje Ankara'daki maddi imkanları kısıtlı, fakat akademik başarılarıyla öne çıkan üniversite öğrencilerine eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek sağlamayı hedefliyor. Gecede toplanan bağışlar ve müzayededen elde edilen gelirlerin tamamı bu özel projeye aktarıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasında, "Okutan Ankara projesine olan inancımız tam. Gençlerimize sunduğumuz eğitim fırsatlarıyla, onları daha parlak bir geleceğe hazırlıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için özellikle dezavantajlı grupların yanında olmaya devam edeceğiz," dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu özel gecede bir müjde vererek TEV ile işbirliği içinde Yenimahalle'de yeni bir kız öğrenci yurdu inşa edileceğini açıkladı. Yurt, başta başarılı fakat maddi imkanları sınırlı kız öğrencilere olmak üzere birçok genç için barınma olanağı sunacak.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise konuşmasında, “Türk Eğitim Vakfı olarak, Cumhuriyetin 100. yılında Okutan Ankara projesini başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Ankara'nın eğitimine katkıda bulunmanın ve Ankara halkının bu projeye gösterdiği ilgi ve desteğin altında yatan sebebin, eğitimin önemine olan inanç olduğunu düşünüyoruz,” dedi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) hakkında:

4 Mayıs 1967'de Vehbi Koç'un liderliğinde ve eğitime katkı sağlama hedefiyle 205 seçkin Türk aydını tarafından kurulan Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı fakat maddi imkanları kısıtlı öğrencilere burs olanakları sunarak Türkiye'nin eğitim alanındaki gelişimine katkıda bulunuyor. Vakıf, kuruluşundan bu yana toplamda yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı öğrenciye burs imkanı sağladı. Eğitim alanında gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren TEV, 31 eğitim tesisi inşa ederek bu alandaki yatırımlarını perçinledi. Vakıf, aynı zamanda üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere lise eğitimi sunmak amacıyla kurulan İnanç Lisesi'ni 2001 yılında bünyesine kattı ve TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adı altında hizmet vermeye devam ediyor.Türk Eğitim Vakfı, eğitime erişimdeki zorlukları aşmak amacıyla İzmir, Trabzon ve Ankara'da kız öğrenci yurtları açmış, böylelikle Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi aracılığıyla faaliyet alanını daha da genişleterek eğitime destek vermeye devam ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800