TEGV’in gönüllü sayısı 100 bine yaklaştı: Peki vakıfta nasıl gönüllü çalışılır?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV),gönüllülere katkıda bulunmanın yanı sıra kişisel gelişime de değer katıyorlar. Peki gönüllü sayısı 100 bine ulaşan TEGV'de gönüllü olarak nasıl çalışılır?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), yaşanabilir bir çevre, teknoloji ve bilimle donatılmış, yaratıcı bireylerin yetiştiği ve toplumsal sorumluluk bilinciyle iyiliğin peşinden koşan bir toplum yaratma vizyonuyla hareket ediyor. Bu vizyona ulaşabilmek için vakıf, bütün etkinliklerini gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriyor.

Vakfın etkinliklerinde yer alarak çocukların umutlarını gerçekleştirmeleri için çabalayan gönüllüler, sosyal sorumluluk bilinciyle emeklerini, zamanlarını ve deneyimlerini çocuklara aktarıyorlar. Bu süreçte, gönüllüler toplumlarına katkıda bulunmanın yanı sıra kişisel gelişimlerine de değer katıyorlar.

Gönüllülük seçenekleri:

Etkinlik Gönüllüsü: Kısa veya uzun süreli eğitim programlarına katılarak, hem yüz yüze hem de TEGV Dijital üzerinden çocuklara etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Eğitim parkları haftanın her günü, öğrenim birimleri ise pazartesi hariç haftanın altı günü aktif. Ayrıca, Ateşböcekleri sadece hafta içi etkinliklerini sürdürüyor.

Eğitmen Gönüllü: Temel Gönüllü Eğitimleri ve Program Gönüllü Eğitimlerini diğer gönüllülere vererek eğitmenlik yapabilirsiniz.

Destek Gönüllüsü: Vakfın çocuk etkinliklerinin dışındaki faaliyetlerine katkı sunarak, projeler geliştirebilir, kaynak geliştirme, iletişim faaliyetleri, ofis desteği ve organizasyonlarda görev alabilirsiniz.

Kurumsal Gönüllülük: Şirketlerin desteğiyle gönüllülük çalışmalarını gerçekleştirebilirsiniz.

Vakfın etkinliklerinde gönüllü olmak isteyenlerin, 15 yaşından büyük olmaları, çocuk sevgisiyle dolu olmaları ve vakfın tanıtımını ile Temel Gönüllü Eğitimini tamamlamaları gerekiyor. Bu eğitimler, web sitesi gerçekleştirilebiliyor. Ancak, uzaktan eğitim dahi olsa, bir etkinlik noktasında aktif olarak gönüllü olmanın önemi büyük.

Son olarak, Vakıf, gönüllülerin ve çocukların güvenliğini sağlamak adına bazı yasal dokümanlara da ihtiyaç duyuyor.

TEGV, toplumsal sorumluluğun önemini vurgulayarak, şartları uyan herkesi gönüllü  olmaya davet ediyor. Gönüllü olmak isteyenler vakfın https://tegv.org/adresine başvurabilir

Yorumlar
Kalan Karakter 800