Rahat bir sınav için 10 altın kural!

YKS ilk oturumu olan TYT dün yapıldı. Bugün AYT ve YDT var. Sınavda başarılı olmanın yolu ise kaygıyı yönetebilmekten geçiyor. İşte sınavı rahat ve başarılı olmanızı sağlayacak 10 altın kural...

BUGÜN AYT VE YDT VAR
BUGÜN AYT VE YDT VAR

Barajların kaldırılmasıyla 3.2 milyon adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. YKS’de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), bugün saat 10.00’da başlayacak. 15.45’te ise üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

KAYGIYI YÖNETEBİLMEK

Sınavda başarılı olmanın yolu ise kaygıyı yönetebilmekten geçiyor. Belli bir seviyedeki performans kaygısı motivasyonu artırır ve dikkati sürdürmesine yardımcı olur. Fazla kaygı ise tam tersi etki eder. Hatta bilgileri sınav esnasında etkili kullanılmasının önüne geçer.

İŞTE RAHAT SINAV İÇİN 10 ALTIN KURAL

1. Özellikle sınavdan bir gün önce siyah çay, yeşil çay, kahve ve kola gibi kafeinli içecekler tüketmeyin. Adaçayı, ıhlamur gibi bitki çayları veya taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.

2. Kesinlikle alkolden uzak durmaya özen gösterin

3. Uyku düzenini değiştirecek her türlü aktiviteden uzak durun. Sınava yakın günlerde iyi uyumak zihnin dinlenmesine yardımcı olacaktır.

YÜRÜYÜŞ VE EGZERSİZ
YÜRÜYÜŞ VE EGZERSİZ

4. Sınavdan önceki günlerde hafif tempoda yürüyüş ve egzersiz yapmaya özen gösterin.

5. Sınavdan 1 gün önce, özellikle akşam yemeğinde hafif beslenin.

6. Sınavdan önceki gün hazırlıklarınızı bir gün önceden tamamlayın.

TÜKETİLECEK VE TÜKETİLMEYECEK GIDALAR

7. Sınav günü kahvaltıda yumurta, peynir, süt, tam tahıllı ekmek, domates, yeşil biber, salatalık, zeytin, ceviz gibi bütün besin gruplarını içeren gıdalar tüketin ve yeterli enerji alın.

8. Sınav esnasında mide ve sindirim problemleri yaşamamak için, gaz yapıcı ve daha önce hiç tüketilmemiş, vücudun alışık olmadığı besinler tüketmeyin

BUNLARDAN UZAK DURUN!

9. Sınav esnasında fazla su tüketimine ve tuvalet ihtiyacının artmasına neden olabilecek fazla yağlı ve tuzlu besinler tüketmeyin

10. Kan şekerinin hızla yükselmesine sonra da düşmesine yol açan çikolata, şeker, tatlı gibi şekerli besinler bilinenin aksine beynin ihtiyaç duyduğu şekeri karşılamaz ve sınav esnasında dikkat dağınıklığına, konsantrasyonun azalmasına neden olur. Özellikle sınav gününde bunlardan uzak durun.

Başarılar diliyoruz...

Etiketler sınav YKS
Yorumlar
Kalan Karakter 800