Özel okul zamları yüzde yüzü aştı

Yüksek enflasyon eğitimi de etkiledi. Özel okullardaki fiyat artışını frenlemek için konan yüzde 65 sınırı mevcut soruna çare olmadı. Yeni kayıtlarda yapılan zamlar yüzde yüzü aşıyor.

Güncelleme:

Yeni eğitim dönemi için özel okulların ücretleri açıklanmaya başladı. Yeni dönemde fiyat artışında Robert Koleji rekor kırarken diğer özel okul ücretlerine de zam geldi. 

MEB'in fiyat artışını dizginlemek için koyduğu yüzde 65 sınır da çare olmadı. Sadece ara kayıtlarda geçerli olan zam sınırı, özellikle büyükşehirlerde velileri 600 bin liraya kadar varan fiyatlarla karşılaşıyor. Yeni kayıtlarda yapılan zamlar yüzde yüzü aşıyor. 

'ZAMMIN SEBEBİ ENFLASYON'

NTV'de yer alan habere göre; sektör temsilcileri, okul ücretlerindeki zammın enflasyonla ilgili olduğunu söylüyor.

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, zamları şöyle değerlendiriyor:

Bir yıl önce yüzde 36,8 zam izni verildi ama elektrik yüzde 300 arttı. Öğretmenin yaşayabilmesi için en az yüzde 80 yapılması gerekiyordu. Öğretmenin yaşayabilmesi için, devlet memuru öğretmenin maaşının altında maaş almaması lazım. Bir okul yapmak en az 200 300 milyon lira... Özel okulun karlılığı maksimumu yüzde 15. Eksiklik yapmaz maaşları eksiksiz yatırırsanız... Devletimizin veliye destek vermesi gerekiyor. Biz özel okula destek verilmesine karşıyız.

Veliler ise, özel okul ücretlerinde bir düzenleme yapılmasını istiyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800