Özel ders fiyatları yüzde 80 arttı! Bakın en pahalı ders hangisi...

Servis platformu Armut.com, yeni eğitim dönemi öncesinde 40 ayrı özel ders talebine ait verileri paylaştı. Paylaşılan verilere göre, özel ders fiyatları geçen seneye oranla yüzde 80 arttı.

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen online eğitim platformu Armut.com, yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Fransızcadan Rusçaya, matematikten kimya dersine kadar 40 farklı özel ders talebini değerlendirdi. Armut.com'un verilerine göre, İngilizce özel ders, en fazla talep gören dersler arasında öncülüğünü sürdürürken matematik dersine olan ilginin arttığı görülüyor.

Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 80 arttı

İstanbul, Ankara ve İzmir'de özel ders fiyatlarının güncel durumu incelendiğinde, fiyatların geçen yılın Eylül ayına göre ortalama yüzde 80 arttığı görülmekte. Dil kategorisinde, üç büyük ilde İspanyolca özel ders fiyatları yüzde 285 artış ortalamasıyla başı çekerken okula yardımcı dersler kategorisinde ise kimya özel ders ücretinde yüzde 128'lik artış, yüzdelik artışın en yüksek olduğu kategori olarak dikkat çekiyor.

En fazla talep edilen ders İngilizce

Türkiye'nin en büyük online platformu Armut, yeni eğitim dönemi öncesinde 40 farklı özel ders talebine ait verileri paylaştı. Tüm Türkiye'den gelen 20 binin üzerinde talebin incelenmesiyle elde edilen veriler, çarpıcı sonuçlar içeriyor. Fransızcadan Rusçaya, matematikten kimyaya kadar 40 ayrı okula yardımcı özel ders talebini değerlendiren Armut'un verilerine göre, İngilizce en çok talep gören ders konumunda. Yüzyüze İngilizce özel ders almak isteyen kişilerin talep sayısı 4022'ye yükselirken, İngilizce'yi online öğrenmek isteyenlerin sayısı ise 2510 seviyesine ulaşıyor.

İngilizceden sonra en çok destek alınmak istenen özel ders matematik. İlkokul matematik ders talepleri, geçen sene Eylül ayı ortalamasına göre yüzde 17 yükselirken ortaokul matematik dersine ilgi ise ortalama yüzde 50 artmış durumda. Matematiğe olan talebin tüm seviyelerinde arttığı görülmekte. Online LGS matematik özel ders talebi yüzde 30 artarken, en yüksek artış KPSS matematik özel ders taleplerinde yaşanıyor. KPSS matematik özel ders talebinde bu yıl yüzde 105 artış var.

En pahalı özel ders hızlı okuma

Hesaplanan verilere göre, üç büyük ilde hızlı okuma en pahalı özel derslerde 1.172 TL ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise 649 TL ile İspanyolca özel dersi, üçüncü sırada ise 523 TL ortalama ile fizik özel dersi yer alıyor. Bütçeye en uygun özel ders ise 254 TL ortalama ile excel dersi olarak belirlenmiş.

En pahalı özel ders İstanbul'da

Armut'un 2023 Eylül ayı verilerine göre, özel ders fiyatlarında İstanbul en pahalı iller sıralamasında liderliğini korurken, İzmir'de ortalama fiyatlardaki artış dikkat çekiyor. Geçen sene Ankara, ortalama yüzde 15'lik bir farkla İzmir fiyat ortalamasını geçerek ikinci sırada yer alırken, bu yıl İzmir ile Ankara arasındaki fiyat farkı kapanıyor. Ankara'yı sıralamada geçen İzmir, Türkiye'deki en pahalı özel ders fiyatlarının uygulandığı ikinci şehir konumunda.

Üç büyük il genelinde yabancı dil özel ders fiyatlarında 2022 Eylül ayı ile kıyaslandığında radikal bir fiyat artışı yaşandığı görülüyor. İstanbul'da özel ders fiyatlarında yüzde 204'lük artışın gerçekleştiği online Arapça özel ders fiyatları liste başında yer alıyor. İzmir'de ise İspanyolca özel ders fiyatlarında radikal bir artış yaşanıyor. Bir önceki Eylül ayına göre İzmir'de İspanyolca fiyatları yüzde 639 oranında artarak 1.056 TL ortalamasına ulaşmış durumda. Ankara'da en çok artış yaşanan özel ders ücreti ise yüzde 181'lik artış ve 407 TL ortalama fiyat ile Fransızca özel dersi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800