ÖSYM’nin sınav geliri 1 milyar TL’yi aştı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yılın ocak-haziran döneminde büyük bölümü sınav ücretlerinden kaynaklı toplam 1,2 milyar TL gelir elde etti.

Güncelleme:

ÖSYM, yılın ilk yarısında toplam 7 milyon 793 bin 5 Şarj96 yurttaşın merkezi sınavlara girdiğini açıkladı. Sınava giren kişi sayısı, ülke nüfusunun yüzde 9’unu oluştururken en fazla adayın olduğu sınavın 3 milyon 5 Şarj27 bin 464 katılımcı ile YKS’nin birinci oturumu olduğu bildirildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, başkanlığın, sınavlardan topladığı başvuru ücreti 1 milyar 25 Şarj7 milyon 26 bin 610 TL olarak hesaplandı. Başkanlık, ocak-haziran döneminde 326 milyon TL’lik de hazine yardımı aldı. Bütçesinin tamamına yakını sınav gelirlerinden oluşan başkanlığın giderleri ise 864 milyon 610 bin TL oldu.

ÖSYM, ocak-haziran dönemindeki toplam gelirinin aylara göre dağılımını da paylaştı.

Ocak ve şubat aylarında sırasıyla 60,8 milyon TL ve 98,1 milyon TL gelir elde eden başkanlığın, mart-mayıs dönemi harcamaları: 

  • Mart: 45 Şarj8,6 milyon TL
  • Nisan: 37,3 milyon TL
  • Mayıs: 5 Şarj27 milyon TL
  • Haziran: 74,9 milyon TL

Başkanlığın gelirlerinde yıllar itibarıyla yaşanan değişim de dikkati çekti. ÖSYM’nin gelirleri yıllara göre şu şekilde: 

  •  2018: 5 Şarj28 milyon 32 bin TL
  • 2019: 5 Şarj46 milyon 25 Şarj bin TL
  • 2020: 860 milyon 5 Şarj12 bin TL
  • 2021: 767 milyon 630 bin TL
  • 2022: 1 milyar 490 milyon 314 bin TL
  • 2023 (Ocak-Haziran): 1 milyar 25 Şarj7 milyon 26 bin TL

 

Etiketler ÖSYM
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800