Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için T3 Vakfı aylık 3 bin TL burs verecek!

T3 Vakfı tarafından öğrencilerin eğitim öğretimlerini finansal olarak destek amacıyla burs vereceğini duyurdu. Program çerçevesinde, bursun karşılıksız olarak verileceği de belirtiliyor.

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine bekledikleri müjdenin haberi geldi. T3 Vakfı tarafından desteklenmekte olan burs programları çerçevesinde aylık 3 bin TL'ye kadar ödeme yapılacak. Bu ödeme kapsamının ailelerin eğitim masraflarını azaltmak amacıyla yapıldığı biliniyor. Öte yandan yapılacak olan destek ile birlikte öğrencilerin derslerini odaklanmasına da katkıda bulunmak hedefleniyor.

Burs programı ailelerinin eğitim yükünü azaltmaya yardımcı oluyor

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından öğrencilere yapılacak olan destek ödemeleri de belli oldu. T3 Vakfı tarafından desteklenmekte olan burs programları kapsamında aylık olarak 3 bin TL'ye varan ödeme yapılacağı duyurusu yapıldı. "Milli Teknoloji Bursu ile Teknolojiye Yatırım" adıyla yapılmakta olan burs, teknoloji alanında eğitimini sürdüren öğrencilere destek sağlıyor.

Burs programı ile birlikte öğrenciler için maddi yardım sağlanması hedefliyor. Öte yandan ailelerin de çocuklarının eğitim masraflarını gidermelerine yardımcı olarak öğrencilere de önemli oranda destek sağlıyor. Başvurular ise T3 Vakfı resmî web sitesi üzerinden yapılıyor.

Öğrencilerin yönelik hazırlanmış olan farklı burs programları da mevcut

T3 Vakfı’nın öğrencilerin eğitim öğretimleri için hazırlanmış farklı burs programları da bulunuyor. Ortaokul seviyesinden doktora seviyesine kadar çeşitli eğitim seviyelerini destek sağlanması hedefleniyor. Teknoloji alanında eğitim öğretim görmekte olan öğrencilere aylık 3 bin TL ödeme yapılacak.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan program çerçevesinde her sene toplamda 5.000 öğrenciye burs sağlanacak. Diğer burs programlarından biri ise Yükselen Yıldız Burs Programı olarak geçiyor. İstanbul'daki üniversite öğrencileri için sağlanan bu program ile seçilecek olan 100 öğrenciye aylık 3 bin TL verilecek. Eğitmen Burs Programı çerçevesinde ise Türkiye genelindeki psikoloji, mühendislik ve sosyoloji gibi bölümlerde eğitim gören 720 öğrenciye 3 bin TL destek sağlanacak. Sen Geleceksin ve Eğitim Desteği Burs Programı çerçevesinde de 2 bin ila 2 bin 500 TL ödeme yapılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800