Okul alışverişlerinden dev beklenti! TESK açıkladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl okul alışverişlerinden 70-80 milyar lira ciro beklendiğini duyurdu.

Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl okul alışverişlerinden 70-80 milyar lira ciro beklendiğini belirtti.

Kırtasiye malzemeleri alırken dikkat!

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl okul alışverişlerinden ortalama 70-80 milyar lira ciro bekleniyor. Yükselen fiyatlarla birlikte özellikle kırtasiye sektöründe ucuz ama kanserojen ve ağır metal oranı yüksek ürünler fırsatçılar tarafından sezonluk olarak piyasaya sürülebilir. En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur. Kırtasiye malzemesi alınırken sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden getirilen ürünlere itibar edilmemeli. Rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamalı. Tüm kırtasiye malzemelerinde kalite işareti "CE" belgesi mutlaka olmalı, ürünlerin yanma, zararlı maddelerden korunma gibi kimyasal testlerden geçip geçmediği kontrol edilmeli."

Etiketler okul kırtasiye
Yorumlar
Kalan Karakter 800