LGS başvurularında tarih belli oldu! İşte başvuru detayları...

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezi Sınav’ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Peki başvuru tarihi ne zaman? LGS başvurusu nasıl yapılıyor?

Güncelleme:

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlandı.

Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarındaki öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla gerçekleştirilecek Merkezi Sınav ile ilgili usul ve esaslar ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

Başvurular nasıl olacak? 

LGS kapsamında 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Merkezi Sınav'a başvurular, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Sınava katılım isteğe bağlı olup, katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilecekler. Okul müdürlükleri, öğrencilere başvuru sürecinde rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını Kılavuz'da bulunan formu doldurarak gerçekleştirebilecekler.

Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Etiketler LGS
Yorumlar
Kalan Karakter 800