İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Eylül 2023 itibar ile düzenlenen bursluluk sınav sonuçlarını 22.09.2023 yani yarın açıklayacak. Bursluluk sınav sonuçları ile ilgili tüm bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Güncelleme:

MEB tarafından 4 Eylül 2023 tarihinde yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları merakla bekleniyor. Sonuçların 22.09.2023 Cuma günü açıklanacağı MEB takviminde yerini aldı. Ancak henüz saat kaçta açıklanacağı bilinmiyor.

Bursluluk sınavına geçtiğimiz hafta rekor denebilecek bir katılım gerçekleşti. Tam olarak 1 milyon 44 bin 846 öğrencinin katıldığı sınav büyük heyecana sahne oldu. Sınavda başarılı olan öğrencilere ise her ay burs ödenecek. Geçen hafta girilen sınavın sonuçlarının açıklanmasına ise sayılı saatler kaldı.

İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı açıklandı mı?

Bursluluk sınav sonuçları 22.09.2023 tarihinde açıklanacak. Sınava giren 1 milyon 44 bin 846 aday içerisinde kazananlar tüm yıl boyunca burs alabilecekler. Sınav sonuçları MEB resmi sitesinden yani meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Aylık olarak 100.000 öğrenci bu burstan faydalanabilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? resim: 0

İOKBS bursu ne kadar?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavını kazanan adaylara MEB tarafından her ay 863 TL ödeme yapılacak. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencileri sınava katılabilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav içeriği nedir?

Sınavda tüm öğrencilere tam olarak 100 soru sorulmaktadır. Öğrencilerin 120 dakika içerisinde soruları yanıtlamaları beklenmektedir. ınavda sorulan sorular, 4’ü Türkçe, 4’ü Matematik, 2’si Fen Bilimleri, 2’si Sosyal Bilgiler ve 1’i Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları soruluyor.

Etiketler Burs
Yorumlar
Kalan Karakter 800