Depremzede 104 öğrenci Darüşşafaka ile yeniden eğitime başladı!

Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması ile birlikte çocukların da hangi okullarda eğitim alacakları belli oldu. Buna göre Darüşşafaka eğitim kurumunda tam 104 depremzede öğrenci için ders zili çaldı.

Güncelleme:

Darüşşafaka, anne veya babalarından bir tanesini kaybeden öğrencilere bünyesinde eğitim görme şansı veriyor. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere 8 sene boyunca ücretsiz bir şekilde eğitim veriliyor. Toplamda Türkiye’nin her yerinden 1.000’e yakın öğrenciye ev sahipliği yapan eğitim kurumu, 2023 – 2024 Eğitim ve Öğretim hayatına başladı.

Depremzede 104 öğrenci Darüşşafaka ile yeniden eğitime başladı! resim: 0

Darüşşafaka Cemiyetinin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Darüşşafaka olarak bu yıl depremden etkilenen çocuklarımıza iyi bir eğitim imkânı sağlamak için kontenjanımızı artırdık. Her yıl aldığımız ortalama 120 öğrenciye ek olarak, bu yıl deprem bölgesinden de 104 çocuğumuza şefkat yuvamızın kapılarını açtık” dedi.

100 öğrenciye destek verilecek

160 yıllık bir kurum olan Darüşşafaka, aynı zamanda 100 öğrenciye de maddi olarak destek sağlamanın planlarını yapıyor. Üstelik sadece maddi değil aynı zamanda uzaktan da eğitim vermenin planları şuan yapılıyor. Bu desteği ise 21 Mayıs’ta yapılan sınava katılan ve başarısız olan depremzede öğrenciler alabilecek.

Darüşşafaka için gelecek senelerde de aynı vizyonu göstermek istediklerini söyleyen Güleç, şuan 104 çocuğa tam burslu bir eğitim vereceklerini ancak ilerleyen yıllarda bu sayının artabileceğini belirtti. Yeni bir kampanya ile bu söylediklerini gerçekleştirmek istediklerini belirten Güleç ise kampanya isminin “eğitim bizden, yuva sizden” olduğunu ifade etti.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800