Bakan Tekin: Her öğrenciye 40 saat zorunlu olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Trafikte Küçük Hata Yoktur" sosyal sorumluluk projesinin lansmanına katıldı. Sosyal sorumluluk dersleri artık öğrenciler için zorunlu hale getirildi. İşte detaylar…

Güncelleme:

İlkokul öğrencilerinin trafik bilincinin oluşması için  Trafikte Ortak Akıl Derneği tarafından Zeytinburnu Fatma Süslügil İlkokulunda "Trafikte Küçük Hata Yoktur" sosyal sorumluluk projesi lansman programı yapıldı. Programa katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Trafikte Ortak Akıl Derneği Başkanı Mustafa Ilıcalı, iş insanı Acun Ilıcalı, öğretmenler ve veliler eşlik etti.

Öğrenciler  40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz hem temel eğitim hem orta düzeydeki öğrencilerimizin bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını arzu ediyoruz. Mevzuatımızda da ona göre değişiklik yaptık. Her öğrencimiz yılda en az 40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak. Öğrencilerimizin toplumsal hayatın bir parçası, topluma uyum sağlamış birer bireyler olarak yetişsin diye bu tür değişiklikler oldu. 99 gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Trafikteki bu tür kazaların yüzde 99u insan hatasından ki bence yüzde 100ü insan hatasından oluyor. Yüzde 1 makineye ya da yola atfettiğimiz hata da nihayetinde o da insandan sebep. Dolayısıyla bu hatalarda kaybettiğimiz her canın muhasebesini ayrıca olmalı. Burada kul hakkından tutun ülke millet zararına kadar söz konusu" ifadelerini kullandı.

Farkındalık için velilerden de destek istendi

Velilere içinde uyarılarda bulunan Bakan Tekin, "Sıfır atık ve çevre ile ilgili farkındalık oluşturulması da bizim için önemli. Bu sorumluk bizim dışımızda dünyada yaşayan bütün insanların da hakkı olduğunu düşünürsek oraya karşı da sorumlu davranmak zorundayız. Biz bakanlık olarak bu konuda üstümüze düşeni yapmaya özen gösteriyoruz. Bizim de kusurlarımız var. Biz de eksiklerimizin üzerinde duracağız. Burada bu kadar veli varken sizden de istirhamım; eğitim öğretim ya da toplumsal konulardaki farkındalık sadece bakanlık ya da öğretmenler tarafından verilmez" diye konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800