Ara tatil kaldırılacak mı? Bakan'dan açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil uygulamasına ilişkin bir düzenleme olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Bu yıldan itibaren ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna Tekin, "Böyle bir plan söz konusu değil. Velilerden, öğretmenlerden veya öğrencilerden böyle bir talep gelirse değerlendiririz." yanıtını verdi.

'Eğer bir şikayet gelirse değerlendiririz'

Ara tatil uygulamasına ilişkin bir şikayet olup olmadığı konusunda ise Tekin, eğer bir şikayet gelirse değerlendireceklerini belirtti. Uygulamanın öğrencilerin okul konsantrasyonunu nasıl etkilediği konusunda ise Tekin, şu şekilde konuştu:

"Bu tür şikayetler öğrencilerden ve öğretmenlerden tarafımıza iletiliyor. Bu yılı değerlendirdikten sonra bir karar vereceğiz. Eğer olumsuzluklar varsa gereken önlemleri alacağız. Bakanlıkta her genel müdürlüğün bünyesinde bir İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı bulunmaktadır. Yaptığımız her adım ve attığımız her karar, bu daire başkanlıkları tarafından izlenmektedir. Bu yılın ara tatilinden sonra da daire başkanlığımız bir rapor hazırlar. Değerlendirmelerimizi bu rapor doğrultusunda yaparız. Eğer öğrenciler, veliler ve öğretmenler memnunsa bu uygulamayı sürdüreceğiz. Eğitim öğretim sürecinde herhangi bir problem varsa ona uygun çözümler üretebiliriz. Benim kişisel görüşüm, Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak uygulanabilir olması yönünde. İklim koşulları ve coğrafi mesafeler göz önünde bulundurularak her il bazlı belirlenebilir." Tekin, şu anda gündemlerinde ara tatillerle ilgili herhangi bir konunun olmadığını belirterek, "Ara tatil dönemini geçirdikten sonra İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıkları, sahadan bir şikayet veya eleştiri gelirse raporlar, biz de buna göre değerlendirme yaparız." dedi.

İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıkları raporuna göre belli olacak

"Kasım'da yapılacak ilk ara tatilin ardından mı bir değerlendirme yapılacak?" sorusu üzerine ise Tekin, "İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıkları sadece bu tatillerle ilgili değil, attığımız her adım ve yürüttüğümüz her işle ilgili değerlendirme yapmak için onlardan bu raporu istiyoruz. Diyelim ki bir yönetmeliği değiştirdik ve uygulamaya geçtikten 6 ay sonra yönetmelikle ilgili bir rapor talep ediyorum ilgili daire başkanımdan... Örneğin; Mesleki Teknik eğitimde bir uygulama başlattık. İzleme Değerlendirme Daire Başkanımızdan bu konuda bir durum değerlendirmesi ve analiz istiyoruz; revize edilmesi gereken bir şey varsa revize ediyoruz." ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarına yönelik nasıl bir etkinlik düzenleyecekleri konusunda ise, bakanlık merkez teşkilatı tarafından organize edilen yaklaşık 60 etkinlik projesi bulunduğunu, ayrıca il müdürlüklerinin ve valiliklerin koordinasyonunda etkinlikler yapacaklarını aktardı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800