2023 AÖL Sınav Tarihi Belli Oldu Mu?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri pek çok öğrenci tarafından merak ediliyor. Peki AÖL 2.dönem sınavları ne zaman? AÖL sınavları online mı olacak? İşte Açık Öğretim Lisesi sınavları ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları son zamanlarda AÖL öğrencileri tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kahramanmaraşlı depremler sonrası Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme tarihleri uzatılmıştı. Peki Açıköğretim Lisesi nedir? Açıköğretim Lisesi (AÖL) 2.dönem sınavları ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi’ne kısaca açık lise de denmektedir. Açıköğretim lisesi (AÖL), çeşitli nedenlerle örgün eğitime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakan öğrencilerin okuduğu liseye denir. Açıköğretim lisesinde eğitim 4 yıl yani 8 dönem sürmektedir. 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç kez olan sınav hakkını değerlendirirse, eğitimini 2,5 yılda bitirebilir.

Açık Öğretim Lisesi’nde kayıt ve kayıt yenileme online olarak yapılır. Öğrenci kayıt tarihlerinde başvuru yaptıktan sonra ödemeyi yapar. Açık Öğretim Lisesi’nde, öğrencilerin iki yılda bir kayıt yenileme zorunluluğu vardır.

Açık Öğretim Lisesi’ne, ilköğretim ve Ortaokul mezunu olanlar, Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar ve Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar gidebilir.

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman?

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemleri 3 Nisan’a kadar uzatılmıştı. Bu duyuruya göre Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarının nisan ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL ) sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilmektedir. Öğrencilerin geçme notu 45 olarak belirlenmiştir.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları geçen sene 2022 yılında 1 Mart – 10 Mart tarihleri arasında yapılmıştı. Sınavlara online olarak katılım sağlanmıştı.

2023 AÖL Sınav Tarihi Belli Oldu Mu? resim: 0

MEB'den AÖL açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem kayıt yenileme ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Açık Öğretim Lisesinin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem ilk kayıt, kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri, 3 Nisan 2023 tarihine kadar yapılacaktır.

Bu tarihe kadar ders seçimini yapamayan öğrencilerin ders seçim işlemleri Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılacaktır."

2023 yılı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) bu dönem kayıt için sınav katılım ücretinin 50 TL olduğu, Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına da 10 TL olarak belirlendiği duyuruldu.

AÖL sınav takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açık lise öğrencileri için her yıl üç sınav organize etmektedir. AÖL birinci dönem sınavları 9-10 Aralık 2022 tarihinde online olarak yapılmıştır. AÖL ikinci dönem takvimi henüz yayınlanmamıştır. Fakat, kayıt yenileme tarihinin nisanda sona ereceği duyurulduğundan, Açık Öğretim Lisesi sınavlarının da nisan ayı sonrası yapılması öngörülmektedir.

AÖL sınavları online mı olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçen yıl, 60 bin öğrencinin kopya girişimi nedeniyle Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarını iptal etmişti. İkinci dönem sınav takvimi açıklanmadığından, açık lise sınavlarının nasıl yapılacağı şu an belli değildir. İkinci dönem sınavlarının daha önceki senelerde olduğu gibi Açık Öğretim Kurumu (AÖK) üzerinden çevrim içi olarak yapılması beklenmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800