Fransa Asgari Ücret 2023

En çok merak edilen ülkeler arasında yer alan Fransa’da asgari ücretle geçinilebilir mi? Fransa’da asgari ücret ne kadar? Fransa’da asgari ücret kaç Euro? Fransa'da saatlik asgari ücret ne kadar? Sizler için araştırdık…

Avrupa’da çalışmak pek çok kişi için internet üzerinde sıkça araştırılan konulardan… Ülkelerin ekonomik refah seviyelerine göre değişim gösteren asgari ücretler, başka şehirlerde yaşamayı düşünenler için merak ediliyor. Peki, yaşamak için en çok tercih edilen ülkelerden olan Fransa’da asgari ücret 2023’de ne kadar oldu? Fransa'da saatlik asgari ücret kaç Euro?

Fransa Asgari Ücreti Kaç Euro?

Fransa’da aylık asgari ücret Ocak 2023 itibariyle, brüt olarak 1600 Euro’dur.  Ülkede brüt asgari ücret üzerine yaklaşık olarak %20 vergi kesilmektedir.

Fransa Net Asgari Ücret Ne Kadar?

Fransa’da  brüt 1600 Euro eline geçen bir kişinin asgari maaşı net olarak 1250 Eurodur. Fransa’da asgari ücret ile çalışan oranı nüfusun %8’i kadardır.

Fransa Saatlik Asgari Ücret Ne Kadar?

Fransa’da ortalama saatlik asgari ücret 10.57 Eurodur.  Haftalık olarak hesaplandığında Fransa’da ortalama asgari ücret 390 Euro yapmaktadır.

 Fransa’da İşçi Maaşı Ne Kadar?

Fransa, ekonomik açıdan gelişmiş ülkeler arasında yer alır ve hizmet sektörü genellikle en fazla işgücü açığı olan sektörlerden biridir. Bu alanda çalışanların çoğunluğu ise yabancı uyrukludur.

Eğer Fransa'da çalışma planları yapıyorsanız, en fazla işgücü açığı olan meslek grupları ve sektörleri gözden geçirmenizi öneririz. Bu bilgilere sahip olmadan önce, karar vermemenizi tavsiye ederiz!

  • Restoran çalışanları ve garson
  • Turizm ve otelcilik alanında çalışanlar
  • Tekstil fabrikasında çalışmak üzere işçi
  • Tarım işçisi
  • Bar ve kafede çalışacak elemanlar, garsonlar
  • Ev tadilatı yapabilecek elemanlar, ustalar, tamirciler
  • Endüstriyel makine bakımı yapabilecek kişiler
  • Yalıtım, ısıtma, tesisat, soğutma gibi işlerden anlayan ustalar
  • Temizlik sektöründe çalışacak işçiler

Fransa'da Asgari Ücretle Çalışan Oranı Kaçtır? 

Fransa'da asgari ücretle çalışanların oranı %8'dir. Geri kalan nüfus ise eğitim, sağlık, bilişim gibi sektörlerde daha yüksek maaşlarla çalışmaktadır. %8'lik kesim ise genellikle garsonluk veya temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Ancak, birçok iş yeri ek mesai ve aile yardımı gibi destekler sağlayarak, asgari ücretin üzerinde bir ücret ödemektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800