Borsa İstanbul'da gong Şeker Yatırım için çaldı

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin halka arz süreci, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle başarıyla tamamlandı.

Güncelleme:

Şeker Yatırım'ın halka arzı kapsamında, toplamda 52 milyon 500 bin TL nominal değerli payın talep toplama sürecinde paylara 2 milyon 830 bin 514 yatırımcıdan talep geldi. Şeker Yatırım payları gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da SKYMD kodu ile işlem görmeye başladı.

Şeker Yatırım'ın halka arz fiyatı ne kadar?

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı yetki belgeleri çerçevesinde "Geniş Yetkili Aracı Kurum" olarak faaliyet gösteren şirketin Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen halka arzı için, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde talep toplandı. 1 TL nominal değerli pay fiyatının 7 TL olduğu halka arz sonrasında Şeker Yatırım’ın halka arz büyüklüğü 367,5 milyon TL, halka arz sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 33,87 seviyesinde gerçekleşti.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninde sermaye piyasalarının büyümesine vurgu yaparak, arz tarafında şirketlerin daha fazla kaynak temin etme imkanına kavuştuğunu ve talep tarafında geniş bir yatırımcı tabanına ulaşıldığını belirtti. Ergun ayrıca, yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesiyle piyasaların büyümesine odaklandıklarını ve bu hedefte en önemli iş ortaklarının aracı kurumlar olduğunu ifade etti.

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Osman Göktan, halka arz sürecinde başarılı bir talep toplama dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, "Halka arza sunulan Şeker Yatırım paylarına 2 milyon 830 bin 514 bireysel ve kurumsal yatırımcıdan talep geldi." dedi. Göktan, elde edilen fon kaynağının şirketin özkaynak yapısını güçlendirmek, sürdürülebilir büyümeye ivme kazandırmak ve kurumsal organizasyonu güçlendirmek için değerlendirileceğini belirtti. Şeker Yatırım, tabana yayılan ortaklık yapısı ve güçlenen özkaynağıyla başarılı bir halka arz sürecini tamamlamış oldu.

Etiketler şeker yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800