'Ailem bilmiyor! Borcumu nasıl yapılandırabilirim?'

150 bin liralık borcunu ailesinden gizleyen İsmet Bey sordu, Özlem Denizmen cevap verdi...

SORU: 150 bin TL kredi borcum var. Ailemin haberi yok. Kredimi en fazla kaç ay vadeyle yapılandırabilirim? İsmet

CEVAP: Hiçbir borç gizli kalmaz. Ailen öğrendiğinde onların güvenini kaybetmemen, hatta onları yanına alman süper olur. Bu dönemi onların desteği ile daha huzurlu atlatabilirsin. Bu borç neden oluştu? Tüketici, taşıt, ev ne kredisi? Bankayla borçlu anlaştıkları sürece her borç yapılandırılabilir.

Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) belirlediği esasları dikkate alır. Yapılandırma vadeleri kredi kullandığın tarihe, kalan borç bakiyene ve kredi türüne göre değişir. Konut kredisi, taşıt kredin varsa bankanla görüşerek sana nasıl destek olabileceklerini detaylıca öğren. İhtiyaç kredin varsa, o zaman kullandığın tarih ve kalan borç bakiyene göre yapılandırma yapılabiliyor.

İhtiyaç kredin varsa ve 16 Eylül 2021 tarihinden önce çektiysen, tutara bakılmaksızın en fazla 36 ay vadeli yapılandırılabiliyor. Bu tarihten sonraki krediler için yapılandırmayı borç bakiyene göre belirliyorlar. Borç bakiyen, 0 - 50.000 TL arası ise en fazla 36 ay, 50.001 - 100.000 arası ise en fazla 24 ay, 100.001 ve üstü ise en fazla 12 ay yapılandırma olur.

DİKKAT!

Yapılandırma kararının bankanın inisiyatifinde olduğunu unutma. Borcunu yapılandırmak istiyorsan zaman kaybetmeden bankanla görüş. Korkma...

Etiketler BDDK gizli borç
Yorumlar
Kalan Karakter 800