Kısa vadeli yatırım yaparken bir daha düşünün

İster uzun vadeli isterseniz kısa vadeli yatırım yapıyor olun, göz önünde bulundurmanız gerekenler bu yazıda!

Piyasada yeniyseniz, hisse senedi fiyatındaki kısa vadeli değişikliklerden yararlanmaya çalışmak büyük bir risk taşıyabilir. Ayrıca uzun vadeli bir yatırım yaklaşımıyla gelen bazı büyüme fırsatlarını kaçırabilirsiniz. Kısa vadeli yatırım yerine uzun vadeli yatırım yaparak finansal hedeflerinizi takip etmenin beş nedeni var.

1. FOMO'DAN KAÇINMAK

Bir hisse yükselirken, kazançla girip çıkmak için yeterince çevik olabileceğinize inanabilirsiniz. Ancak göz önünde bulundurulması gereken bir şey var, kaybetme korkusu (FOMO). Gelişen bir sektörde büyük bir şirketin hisselerini elinizde tutmanın uzun vadeli getirilerini kaçırma olasılığıdır. Piyasayı zamanlamaya çalışarak kâr elde etmek sadece zor olmakla kalmaz, aynı zamanda tatmin edici görünse de kısa vadeli kazançlar uzun vadeye kıyasla küçük olabilir. Ayrıca, "sıcak" bir hisse senedi duyduğunuzda, kolay kazançları kaçırmış ve yüksek satın alma riskini almış olabilirsiniz.

2. SONRAKİ HAMLE

Diyelim ki hızlı işlem yaparak kar elde ettiniz. Bir sonraki hamleniz ne? Sürekli kazananları seçebilir misiniz? Kısa vadeli yatırım, bilinçli kararlar verebilmeniz için piyasaların karmaşık bir şekilde anlaşılmasını ve hisse senedi fiyatlarını etkileyebilecek herhangi bir bilginin gerçek zamanlı olarak izlenmesini gerektirir. Bilgi için sosyal medyaya güveniyorsanız yanılıyorsunuz. Daima profesyonel danışmanınıza danışın.

3. HUZURU ÖN PLANDA TUTMAK

Uzun vadeli yatırım, geceleri daha iyi uyumanızı sağlayabilir. Bir varlığı satın aldığınızda ve elinde tuttuğunuzda, yalnızca herhangi bir düşüşten kurtulmak için zamanınız olmaz, aynı zamanda piyasadaki günlük dalgalanmalara dayalı duygusal bir karar verme olasılığınız da azalır. Öte yandan kısa vadeli yatırım, varlıklarınızın ve haber döngülerinizin günlük - ve bazen saatlik - yönetimini ve izlenmesini gerektirir. Her kişinin risk toleransını tartması gerekir.

4. YENİDEN YATIRIM

Zaman toleransınız ne kadar uzun olursa, uzun vadeli bir yatırımın ömrü boyunca hisse senedi temettüleri, hisse bölünmeleri ve hisse geri alımları yoluyla şirket kârlarının ödenmesinden o kadar fazla yararlanabilirsiniz. Kurumsal karların bu yöntemlerle dağıtılması, uzun vadede hisse fiyatlarını potansiyel olarak artırabilir ve ilk yatırımınıza yeniden yatırıldıklarında, zaman içinde servet oluşturmaya yardımcı olabilir. Tüm hisse senetlerinin temettü ödemediğini unutmayın.

Servet oluşturmak zaman alır, net bir yatırım stratejisi ve paraya ne zaman ihtiyacınız olacağını ve ne kadar risk almak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Elbette faiz oranları ve ekonomik raporlar gibi faktörler varlıklarınızı etkileyebilir, bu nedenle varlık dağılımınızı düzenli olarak gözden geçirdiğinizden ve gerektiğinde yeniden düzenlediğinizden emin olun.

Kadınlar daha iyi yatırımcı mı? Kadınlar daha iyi yatırımcı mı? Kadın beyni nasıl çalışıyor? Kadınlar erkeklerden daha iyi mi yatırım yapıyor? Cevabı bu makalede!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800