Tesla'ya güçlü rakip! Volkswagen elektrikli araç yatırımında büyük oynuyor

Volkswagen 2025 yılına kadar satılan her beş otomobilden birinin elektrikli olacağını söylüyor. Yatırımlarının çoğunu dijitalleşme ve elektrikli araçlara ayıracağını açıklayan Volkswagen'in açıklamalarının ardından Tesla'ya güçlü bir rakip olabileceği konuşuluyor.

Güncelleme:

Günümüzde neredeyse her otomobil üreticisi elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor. Ancak Volkswagen çoğu üreticiden daha büyük ve iddalı adımlar atıyor.

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, "en cazip kâr havuzlarına" 180 milyar avro (193 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını ve bunun yüzde 68'inin dijitalleşme ve elektrifikasyona gideceğini belirtti.

Daha açık bir ifadeyle, şirket batarya üretimi ve yazılım geliştirmeye yatırım yapmayı ve Kuzey Amerika'daki varlığını büyütmeyi planlıyor.

Volkswagen, 2025 yılına kadar dünya çapında satılan her beş araçtan birinin elektrikli olmasını beklediğini söylüyor. 2022 yılında bataryalı elektrikli araçlar şirketin toplam teslimatlarının yüzde 7'sini oluştururken, en çok satan modeller Volkswagen ID.4 ve ID.5, ardından Volkswagen ID.3 ve Skoda Enyaq iV oldu.

Volkswagen Grubu CFO'su ve COO'su Arno Antlitz: "İçinde bulunduğumuz yılda yine güçlü getiriler elde etmeyi hedefliyoruz. Güçlü mali temelimiz, zorlu bir ekonomik ortamda bile şirketimizin elektrifikasyonuna ve dijitalleşmesine yatırım yapmaya devam etmemizi sağlayacak bir konumdadır."

Elektrifikasyon konusunda Volkswagen Avrupalı rakiplerine kıyasla iyi bir performans sergiliyor, ancak Kuzey Amerika'da geride kalıyor. Şirket, kendisine 33 milyar dolardan fazlaya mal olan gaz emisyonu skandalının ardından elektrifikasyona doğru büyük bir dönüş yaptı.

Volkswagen kısa bir süre önce iştiraki PowerCo'nun Kanada'da bir elektrikli araç batarya fabrikası kuracağını duyurdu; Mart ayında Volkswagen iştiraki Scout'un Güney Carolina'da kamyon ve SUV üretmeyi planladığı 2 milyar dolarlık bir üretim tesisi kuracağı ortaya çıktı. Şirket ayrıca, sürücü destek sistemleri geliştirmek için Horizon Robotics ile ortaklık kurduğu Çin'deki varlığını genişletmeyi planlıyor.

Kaynak:  Mashable & Volkswagenag

Sizce elektrikli otomobiller dünyada ne kadar yaygınlaşacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler Araba
Yorumlar
Kalan Karakter 800